OTP karbantartások: Íme a részletek

Az OTP Bank bejelentette, hogy júliusban több alkalommal is szünetelni fognak bizonyos digitális szolgáltatások a tervezett karbantartások miatt.

Az OTP Bank közleménye szerint a karbantartásokat az ügyfelek elvárásainak megfelelő szolgáltatás biztosítása és az MNB előírásainak eleget téve hajtják végre.

2024. július 14.

  1. július 14-én, este fél tíztől éjfélig az online számlanyitás és szerződéskötés, valamint azok a digitális szolgáltatások, amelyek dokumentumokat vagy kivonatokat jelenítenek meg, nem lesznek elérhetőek.

2024. július 21.

A következő hétvégén, július 21-én, hajnali egytől háromig a csoportos beszedésekkel és állandó megbízásokkal kapcsolatos információk sem lesznek hozzáférhetőek sem a telefonos ügyfélszolgálaton, sem az internetbankon, sem a mobilbankon.

2024. június 30.

Június utolsó napján, 30-án, déltől éjfélig a lakossági hiteligénylésekhez kapcsolódó szolgáltatások – mint például ingatlan- és jelzáloghitel, személyi kölcsön, babaváró kölcsön, áruhitel, hitelkártya és folyószámlahitel – nem lesznek elérhetőek.

Az ilyen típusú leállások elengedhetetlenek a pénzintézetek számára, hogy megbízható és hatékony szolgáltatást nyújthassanak ügyfeleiknek. A rendszerkarbantartások és frissítések célja, hogy a banki rendszerek naprakészek maradjanak a technológiai fejlődéssel és a biztonsági követelményekkel szemben. Ezen munkálatok során történik meg a szoftverek frissítése, a hibák javítása és az új funkciók bevezetése, amelyek javítják a rendszer stabilitását és biztonságát.