Lakótársat keres édesanyjának a Hip Hop Boyz egykori tagja

Lakótársat keres Zsófia néni, a Hip Hop Boyz egykori énekesének, O.G. Ducknak az édesanyja, miután a XV. kerületi otthonát elárverezték. A szívbeteg asszony a végrehajtói intézkedés során rosszul lett, és a jelenlévők könyörgésére az új tulajdonos harminc nap haladékot adott neki a kiköltözésre.

Kalocsai Krisztián, művésznevén O.G. Duck, a Hip Hop Boyz egykori tagja szerint édesanyja ingóságait privát árverésen kívánják értékesíteni, hogy az így összegyűjtött pénzből Zsófi néni "szobatársként" betársulhasson egy korban hozzá illő idős emberhez.

Az ideális lakótárs Budapesten vagy Pest megyében élne, és saját szobát tudna biztosítani Zsófi néninek. Nem számít, hogy férfi vagy nő-e a jelentkező, a lényeg a kölcsönös szimpátia és hogy az illető szellemileg friss legyen. Zsófi néni csendes, a napjait szobájában tölti, az étkeztetése megoldott, és nyugdíjából hozzá tudna járulni a rezsihez és egyéb költségekhez.

A fizetős nyugdíjasotthonok költségei miatt ez a megoldás nem jöhetett szóba, hiszen az átlagos magyar nyugdíjas számára ezek megfizethetetlenek. O.G. Duck szerint, ha sikerül megoldani édesanyja lakhatási problémáját, a jövőben más idős embereknek is segíthetnének hasonló helyzetben.

A család a lakásvásárokkal számos tárgyi emléktől is meg kell válnia, de tudomásul vették, hogy más választásuk nincs. Zsófi néni antik bútorokat, régi ruhákat, porcelánokat és könyveket kínál majd eladásra. Emellett a család jogi úton is küzd: polgári- és büntetőbeadványt nyújtottak be, mivel Zsófi nénit hamis nyilatkozat alapján minősítették önkényes lakásfoglalónak, ami a kilakoltatási határozatot bűntettel érinti.

Kalocsai Krisztián a zsofinenitarsatkeres@gmail.com címen várja a jelentkezőket, akik szívesen fogadnák be Zsófi nénit lakótársként.