Diákszámlanyitás: hová menjünk, mit válasszunk?

Bármelyik banknál választunk is a fiataloknak szánt diákszámlát, kedvezőbb feltételekkel találkozunk, mint a hagyományos lakossági folyószámlák esetében, de az egyéni igények alapján érdemes eldönteni, hogy melyik a legmegfelelőbb számunkra.

A fiatal felnőttek általában 16-17 éves korukban nyitják meg első bankszámlájukat, és a bankok ezekre a számlákra csökkentett költségeket kínálnak. A kedvezményes feltételekkel nyitható diákszámlákat általában 24-25 éves korig vehetik igénybe a fiatalok, és sokan ezt követően is hűségesek maradnak a választott pénzintézetükhöz.

A pénzintézetek a hosszútávú ügyfélelköteleződés érdekében különféle további kedvezményeket is kínálnak, mint például pénzvisszatérítés, utalványok, vagy online vásárlás esetén beváltható kedvezmények. Ezek az ajánlatok vonzóak lehetnek a fiatalok számára, azonban kevésbé vannak tisztában a folyószámla hosszútávú költségeivel és más praktikus szempontokkal, mint az ATM-ek és bankfiókok elhelyezkedése. Ezért fontos, hogy a döntés előtt tájékozódjanak, akár egy banki ügyintéző vagy egy idősebb családtag segítségével is.

A cikk megjelenését a MBH Bank támogatta.