Báthory Zoltán, a Five Finger Death Punch alapítójának gondolatai sikerről és gyökerekről

A Five Finger Death Punch világhírű gitárosa, Báthory Zoltán szerint magyar származása kulcsfontosságú volt a sikerhez. A zenekar kedden harmadszor koncertezett Budapesten, ahol a Blikk stábjával is találkozott.

Báthory Zoltán, a Five Finger Death Punch alapítója és gitárosa a Blikk stábjával osztotta meg gondolatait a sikerről, a magyarságról és a szülőhaza jelenlegi helyzetéről. A zenész, aki fiatalon költözött Amerikába, hogy megvalósítsa az amerikai álmot, úgy véli, hogy magyar származása nélkül nem biztos, hogy elérte volna a világsikert.

A keddi budapesti koncertjükön Báthory Zoltán a nehéz és megható pillanatokról is beszélt, amelyek az áprilisban megjelent This Is The Way Feat. DMX daluk kapcsán érték őket. A dal különlegessége, hogy a közreműködő rapper, DMX halála miatt a felvétel készítése során különös fénytörésbe került.

Báthory Zoltán nem csak a zenéről, hanem a szívügyeiről is mesélt. Kiemelte a harcművészetek iránti szeretetét és azt, hogy ezek milyen jelentős személyiségformáló hatással bírnak rá. Emellett fontosnak tartja a veterán és aktív katonák, rendőrök és családjaik támogatását is.

Az interjú során Báthory Zoltán a magyarságáról és szülőhazája mai helyzetéről is megosztotta gondolatait, amelyeket a Blikk által készített videóban tekinthetnek meg az érdeklődők.