Az OTP USA Részvény Alap bemutatása

Az OTP Alapkezelő új terméke, az OTP USA Részvény Alap lehetővé teszi a befektetők számára, hogy részt vegyenek a világ legnagyobb és leglikvidebb piacának növekedésében, már csekély összeggel is.

Az Egyesült Államok gazdasága a Covid-járvány okozta visszaesésből gyorsan és hatékonyan tudott kilábalni, a munkaerőpiac, az inflációs mutatók és a gazdasági növekedés terén is jelentős előrelépést mutatva. Az amerikai GDP a tavalyi év utolsó negyedévében 3,3 százalékkal bővült, ami jelentősen meghaladja a szakértők által várt 2 százalékos növekedést. A New York-i tőzsde (NYSE) és a NASDAQ együttesen több mint 50 billió dolláros piaci tőkeértékkel rendelkezik, ami a világ legmélyebb pénzügyi piacát alkotja.

Az OTP USA Részvény Alap célja, hogy meghaladja az S&P 500 index teljesítményét, amely a világ egyik legismertebb részvényindexe. Halas Zoltán, az OTP Alapkezelő szenior portfólió menedzsere szerint az alap nem az index összetételét követi, hanem egy olyan amerikai részvényportfoliót hoz létre, amely megfelel a gazdasági világképüknek és iparági várakozásaiknak. Halas Zoltán kiemeli, hogy az amerikai piac mérete és likviditása lehetővé teszi a kockázatok gyors és költséghatékony fedezését.

A technológiai és egészségügyi szektorok a legdinamikusabban fejlődő iparágak közé tartoznak, ahol jelentős mozgásokat lehetett megfigyelni az elmúlt években. Halas Zoltán szerint az amerikai piac egésze nem buborék közeli állapotban van, és a piacot a hirtelen jött sikersztorik sem tudják átrendezni, mivel annyira robosztus. Az alap részvényválasztási folyamata több körös szűrést foglal magában, amely a legígéretesebb vállalatok kiválasztását célozza.

Az OTP USA Részvény Alap befektetési jegyei forintban, euróban és dollárban is megvásárolhatók, de árfolyamfedezet nélkül, a befektető vállalja az árfolyamkockázatot. Az alap a világ leginnovatívabb piacának teljesítményéből kíván részesedni, és azok számára lehet ideális, akik nem riadnak vissza a volatilitástól. Az alap befektetési jegyei az OTP Banknál érhetők el, és elektronikus csatornákon keresztül is megvásárolhatók. A visszaváltási megbízást követő harmadik napon történik meg a jóváírás a megbízást követő forgalmazási nap végi záróárak alapján számolt árfolyamon.

Az OTP Alapkezelő Zrt. által kibocsátott tájékoztatás szerint a befektetési alap befektetési politikájáról és a lehetséges kockázatokról részletesen tájékozódhatunk az alap forgalmazási helyein található dokumentumokból. Az alap forgalmazásával kapcsolatos költségek az alap kezelési szabályzatában és a forgalmazási helyeken ismerhetőek meg. A cikk létrehozásában a HVG hetilap és a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt, a tartalom az OTP Alapkezelő Zrt. megbízásából készült.