Elöntötte a víz Delhi északnyugati részét

Kilépett a medréből egy csatorna Delhiben, és elöntötte az indiai város északnyugati részét. A heves esőzések következtében a repülőtér teteje is beomlott, és Nepálból érkező víztömeg árvizeket okozott. A legutóbbi áradás során szerencsére nem esett áldozat, de korábban több tucat ember vesztette életét.

Északnyugat-Delhi egyes részeit csütörtökön elöntötte a víz, miután átszakadt egy csatorna, amely egy közeli államból szállít vizet. A helyreállítási munkálatok jelenleg is zajlanak, hogy minimalizálják a károkat. A Reuters szerint a főváros lakói az elmúlt két hónapban számos szélsőséges időjárási eseményt éltek át, a perzselő hőmérséklettől kezdve az áradásokon át a heves esőzésekig.

A Munak-csatorna egyik alágában történt áttörés következtében a vizet átirányították a csatorna másik alágába, közölte Atishi, Delhi vízügyi minisztere.

Az ANI hírügynökség képi anyagai szerint a lakosok térdig érő sáros vízben gázolnak az északnyugat-delhi Bawana kerületben. A Munak-csatorna a Jamuna folyón fekszik, Delhi északnyugati, Haryana állammal közös határának közelében, amely szintén használja a csatornát.

Delhi egyes részei a közelmúltban súlyos vízhiánytól szenvedtek a rekordmeleg nyár után, és Atishi rövid éhségsztrájkba kezdett, hogy több vizet követeljen a városnak. Delhi vízellátásának nagy részét a fővároson keresztülfolyó Jamuna folyóból nyeri, amely egy évvel ezelőtt a heves esőzések után megáradt. Bihar államban több folyó is közel áll ahhoz, hogy kilépjen medréből, mivel a víz a szomszédos Nepálból áramlik lefelé, amelynek egyes részeit a hét elején szintén elöntötte a víz.

Az ország keleti részén fekvő Assamban a heves esőzések az elmúlt hetekben árvizeket okoztak, amelyekben legalább 79 ember meghalt és több ezren kényszerültek lakóhelyüket elhagyni.

: Reuters, ANI hírügynökség, Atishi közösségi média bejegyzései, NDTV India és Kanak News Twitter bejegyzései.