A Spar bezárja szolnoki üzletét, pletykák szerint az orosz Mere érkezhet

Július közepén a Spar Magyarország bezárja egyik régóta működő üzletét Szolnokon, a Pelikán Bevásárlóközpontban. A városban azonban továbbra is maradnak a lánc más üzletei, és az Interspar is. A bezárás kapcsán felmerült, hogy az orosz Mere diszkontlánc érkezhet a helyére.

A Világgazdaság információi szerint a Szolnokon található Spar üzlet 2024. július 14-én, vasárnap 14 órakor zárja be kapuit véglegesen. A hírek szerint a 70 ezres lélekszámú város nem marad Spar nélkül, mivel a lánc további két boltot üzemeltet a településen, és egy Interspar is megtalálható ott.

A boltbezárás hírével egyidőben terjedni kezdett a pletyka, miszerint az orosz Mere diszkontlánc nyithatna meg itt első magyarországi üzletét. Korábban Budapesten is felmerült a Mere érkezése, de a Spar ezt cáfolta. A Pelikán Bevásárlóközpont üzemeltetője sem erősítette meg, sem cáfolta a Mere érkezésével kapcsolatos híreszteléseket, csupán annyit közöltek, hogy több érdeklődővel folynak tárgyalások az üresen maradó üzlethelyiségről.

A Spar kommunikációs vezetője, Maczelka Márk elmondta, hogy a cég éves szinten felülvizsgálja áruházainak eredményességét, és az idei felülvizsgálat alapján a szolnoki üzlet nem működtethető eredményesen a jövőben. A vállalat korábban is hozott már hasonló döntéseket költségracionalizációs okokból.