Bemutatkozott a jövő: itt a Galaxy Ring

A Samsung bemutatta első okosgyűrűjét, a Galaxy Ringet, amely egy miniatűr egészségügyi asszisztensként funkcionál majd, és július 10-én kezdődött az előrendelés. Magyarországon azonban egyelőre nem lesz hivatalosan kapható.

A Galaxy Ring a Samsung legújabb innovációja, amellyel a vállalat belépne az okosgyűrűk piacára. A készülék egészségügyi mutatókat figyel és elemzi, így rendkívül hasznos eszközzé válhat. A gyűrű viselése észrevehetetlen, hiszen mindössze 2,3 – 3,0 gramm súlyú, attól függően, hogy a kilenc méret közül melyiket választjuk. A méret egyébként az üzemidőre is hatással van, lévén, hogy a nagyobb átmérő több helyet biztosít az eszközben elhelyezett akkumulátornak. A készülék vízállósága IP68-as tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát az eszköz fél órán át bírja másfél méteres mélységben, így a felhasználók bátran viselhetik úszás közben is. Emellett 5-ös fokozatú titánborítással is rendelkezik, így a felhasználók szinte bárhol hordhatják. A kisebb méretek nagyjából 6 napot, míg a két nagy méret akár 7 napig is bírhatja egy töltéssel. A gyűrűvel érkező tok másfélszer képes teljesen feltölteni a gyűrűt, így utazás során is jó szolgálatot tehet. Három színben – titánfekete, titánezüst és titánarany – érhető el, és a méretválasztó készlet segítségével kilenc különböző méret közül választhatnak a felhasználók.

A Galaxy Ring alváskövető funkciói közé tartozik az alváselemzés és alvási AI algoritmus, amelyek segítenek a felhasználóknak jobb alvási mintákat kialakítani. Az alvás közbeni mozgás, a lefekvéstől az elalvásig számított idő, a pulzus és a légzési ritmus mellett a Cikluskövetés funkció éjszakai bőrhőmérsékletet is mér, ami különösen hasznos a női felhasználók számára. Az új Energiaszint funkció segítségével a felhasználók egészségtudatosabban élhetik mindennapjaikat, és a Wellness tippek személyre szabott üzeneteket biztosítanak az egészség javításához. A Pulzusriasztás funkció értesítést küld, ha szokatlan pulzusszámot észlel, míg az Automatikus edzésfelismerés és az Tétlenségi figyelmeztetés funkciók segítenek az aktív életmód fenntartásában. A Mozdulatok funkcióval a felhasználók egyszerűen készíthetnek fényképet vagy állíthatják be az ébresztőt Galaxy okostelefonjukon. A gyűrű teljes potenciálját akkor tudjuk igénybe venni, ha a Samsung saját ökoszisztémájában használjuk, például a frissen bemutatott Galaxy Z Fold 6 és Z Flip 6 telefonokon használható levegőben végzett mozdulatokkal irányítható funkcióval.

A Galaxy Ring csak Android operációs rendszeren működik, feltéve, ha az eszközre telepíthető a Samsung Health alkalmazás. Az Apple-felhasználók számára ez lehet egy fájó pont. A Samsung Health alkalmazás integrálása révén az adatok könnyen hozzáférhetők. A gyűrű jelzéseit a telefonon lehet majd nyomonkövetni.

A Galaxy Ring nem lesz elérhető Magyarországon, a Samsung nem árult el részleteket a hazai bevezetéssel kapcsolatban. Külföldön 399 amerikai dollárért (~145 ezer forintért) lesz kapható. Az előrendelés július 10-én indult, a szállítás július 24-én kezdődik, és a terméket Amerikába, Ázsiában és Európában is piacra dobja a gyártó.