Az Apple kihívói: bemutatkozott a Samsung Galaxy Buds3 és Watch Ultra

A Samsung legújabb viselhető eszközei, a Galaxy Buds3, a Galaxy Buds3 Pro, a Galaxy Watch7 és a Galaxy Watch Ultra bemutatásával komoly versenytársat állít az Apple termékeinek. Az új készülékekkel a dél-koreai vállalat az eddigi legerősebb felhozatalát kínálja, ami már komoly fejtörést okozhat az amerikai óriáscégnek.

A szerdai Unpacked eseményen a Samsung több új termékkel is előrukkolt, köztük a Galaxy Z Fold6 és Galaxy Z Flip6 mobilokkal, valamint az új generációs Galaxy Buds3 és Galaxy Buds3 Pro fülhallgatókkal és a Galaxy Watch7, illetve a Galaxy Watch Ultra okosórákkal. A Buds3 Pro a tökéletes AirPods Pro kihívóként, míg a Watch Ultra az Apple Watch Ultrával szemben kínál alternatívát a felhasználóknak.

A Galaxy Buds3 széria a Galaxy AI erejét mozgósítva új kommunikációs lehetőségeket nyújt, mint például a Tolmács funkció, amely azonnali fordítást tesz lehetővé, vagy a Hangparancs, amellyel érintés nélkül vezérelhetők bizonyos funkciók. A hangzás is intelligensen optimalizálható, az aktív zajszűrés pedig az Adaptív EQ és a továbbfejlesztett Adaptív aktív zajszűrés segítségével még hatékonyabbá válik.

A Galaxy Buds3 Pro továbbfejlesztett hangszórókkal és síkmembrános magashangszóróval büszkélkedhet, amelyek a precíz, nagy tartományú hangzást biztosítják. Az Ultramagas Hangminőség funkció a Samsung SSC kodekjével még a nagy felbontású audiofájlokat is magas minőségben képes lejátszani. A telefonhívások során a beszélő valódi hangszínét képes visszaadni, és a Szuper-Szélessávú Hívás funkcióval természetes hívásélményt nyújt.

Az új okosórák közül a Galaxy Watch 7 enyhén frissített külsővel érkezik, míg a Galaxy Watch Ultra extrém tartósságú prémium képességekkel, például 4-es fokozatú titánvázzal és 10ATM vízállósággal rendelkezik. Az óra 500 méteres tengerszint alatti mélységtől 9000 méteres magasságig működik, így a felhasználók szinte bárhol élvezhetik a fitneszélményeket. Az újonnan hozzáadott Gyorsgombbal az edzések azonnal elindíthatók és irányíthatók, a Vészhelyzeti Sziréna funkció pedig a biztonságot szolgálja.

A Galaxy Buds3 és Buds3 Pro új dizájnt kapott, szárat növesztve elhagyva az elmúlt évek bab alakú formavilágát. Az új fülesek és a prémium kategóriás Galaxy Watch7 Ultra okosóra külsejét az Apple termékei ihlették. A Galaxy Buds3 Pro különlegessége, hogy kétutas hangsugárzóval van felszerelve, míg az alapmodellnél egy 11 milliméteres meghajtó felel a hangélményért.

A Galaxy Buds3 Pro és a Galaxy Buds3 fülhallgatókban található akkumulátorok kapacitása, illetve az üzemidő tekintetében is fejlődést mutatnak az előző generációkhoz képest. A Buds3 és a Buds3 Pro bölcsőjébe egyaránt 515 milliamperórás akkumulátor került, míg a Pro fülesekben 53 milliamperórás, az alapmodellben pedig 48 milliamperórás telep található. Mindkét modell támogatja a Galaxy AI funkciókat, például a tolmácsot, bár ez a funkció nem támogatja a magyar nyelvet.

A Galaxy Watch Ultra előrendelése július 10-től kezdődik, 279 990 forintos ajánlott fogyasztói áron. A Galaxy Watch7 40 milliméteres változata 129 990 forintért, a 44 milliméteres 149 990 forintért, az LTE verzió 40 milliméteres változata 139 990 forintért, míg a 44 milliméteres 159 990 forintért lesz kapható. A Galaxy Buds3 sorozat ezüst és fehér színben érkezik, a Galaxy Buds3 69 990 forintos, míg a Galaxy Buds3 Pro 99 990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető.