A Samsung új hajtogathatós okostelefonjai és mesterséges intelligenciájuk

A Samsung legújabb hajtogathatós okostelefonjai, a Galaxy Z Flip 6 és Fold 6, valamint a mesterséges intelligenciájuk bemutatkozása a párizsi Unpacked eseményen új fejezetet nyit a mobiltechnológiában. A készülékek nemcsak kifinomultabbak és strapabíróbbak elődeiknél, de számos új funkcióval is gazdagodtak, amelyek a mindennapi használatot és a szórakozást is új szintre emelik.

Pár évvel ezelőtt még kérdéses volt a hajtogatható telefonok létjogosultsága, de a Samsung Galaxy Z Flip 6 és Fold 6 megmutatta, hogy ez a technológia milyen előnyökkel járhat. Az új modellek vékonyabbak, okosabbak és több új funkcióval rendelkeznek, mint korábban. A duplasínes zsanérszerkezet és a megerősített hajlítható perem, valamint a továbbfejlesztett főképernyő rétegek a gyűrődés minimalizálását és a strapabíróságot szolgálják. Az új Galaxy Z sorozat Armor alumínium és Corning Gorilla Glass Victus 2 külső felületeket kapott, amelyek még nagyobb védelmet nyújtanak a külső behatásokkal szemben.

A Galaxy Z Fold 6 új fedőképernyő-aránya a hagyományos okostelefonokat idézi, és 7,6 hüvelykes főképernyővel, valamint 6,3 hüvelykes fedlapi kijelzővel rendelkezik. A telefon súlya 239 gramm, ami könnyebb, mint az előző modellé. A készülék kamerarendszere magában foglal egy 10 megapixeles szelfikamerát, egy 4 megapixeles kijelző alatti kamerát, egy 50 megapixeles széles látószögű kamerát és egy 10 megapixeles telefotókamerát. A 4400 milliamperórás akkumulátor 30 perc alatt akár 50 százalékra is feltölthető, és a telefon Snapdragon 8 Gen 3 Galaxyra tervezett mobilplatformmal érkezik.

A szoftveres újítások között szerepel a Jegyzetsegéd, az átirat funkció, a PDF átfedéses fordítás, valamint a Samsung billentyűzet új Létrehozó funkciója. Az S Pen digitális toll lehetőségei is bővültek az AI mesterséges intelligenciával, például a Vázlatból műalkotás képopciók generálásával. A Samsung szakértői az Unpackeden bemutatták, hogy a készülékekkel milyen egyszerűen lehet a megosztott képernyő között adatokat mozgatni, és hogy a telefonok képesek lehetnek a személyi számítógépek kiváltására is. Az élő fordítás funkciója a telefonhívásokat is képes valós időben lefordítani, és az év végére húsz különböző nyelven lesz elérhető.

A Galaxy Z Flip 6 a fiatalabb korosztályt célozza meg, és számos kamerás és mesterséges intelligenciás újítást kapott. Az akkumulátor kapacitása itt is 4400 milliamperóra, és az új kamerarendszer még szebb éjszakai felvételeket ígér. A Flip 6 képes automatikusan megtalálni a megfelelő képarányt és szögeket szelfimódban, valamint egyedi háttérképeket generálni a felhasználó igényei szerint. A készülék ára 499 990 forinttól indul, míg a Fold 6 leggyengébb verziója 829 990 forintért kapható, a legmagasabb konfiguráció pedig 979 900 forintba kerül.

A Samsung mesterséges intelligenciája (MI) a Galaxy Buds 3 fülhallgatószériába is bekerült, amely tolmácsfunkcióval és adaptív zajszűréssel rendelkezik. A Galaxy Buds 3 Pro folyamatosan gyűjti és azonosítja a környező hangokat, és automatikusan beállítja az optimális zaj- és hangszintet. A Buds 3-as szériát mesterséges intelligenciával tervezték meg, hogy mindenki füle számára kényelmes legyen. A Galaxy Buds 3 ára 69 900 forint, míg a Pro verzióért 99 900 forintot kell fizetni.