Samsung újdonságok Párizsból: hajlítható mobilok és okoseszközök

A Samsung a párizsi eseményen mutatta be legújabb hajlítható képernyős okostelefonjait, okosóráit és vezeték nélküli fülhallgatóit. A Galaxy Fold6, Flip6, Watch7, Ultra és a Buds3 termékekkel bővült a kínálat.

A Samsung fél évvel az S24 csúcsmobilok után bemutatta a legújabb hajlékony kijelzős készülékeit, amelyek között a Fold6 és Flip6 okostelefonok, valamint a Watch7 és Ultra okosórák és a Buds3 fülhallgatók találhatók[^László Ferenc]. A termékek bejelentése előtt néhány nappal már lehetőségünk volt kézbe venni őket, így első kézből számolhatunk be róluk.

A Galaxy Z Fold6 a Fold5 utódjaként érkezik, amely szögletesebb külsejű, matt felületekkel, valamint rövidebb, szélesebb és vékonyabb kialakítással büszkélkedhet[^László Ferenc]. A készülék vastagsága 13,4 milliméterről 12,1 milliméterre csökkent, tömege pedig csak 7 grammal haladja meg az S24 Ultra titánvázas modelljét[^László Ferenc]. Az IP48 védelemmel ellátott telefon belső kijelzője 1-120 Hz közötti adaptív frissítési rátával rendelkezik, és bár a teljes vízállóság mellett nem kínál komplett porállóságot, az 1 milliméternél nagyobb porszemek ellen már védett[^László Ferenc]. A belső panel fényereje 50 százalékkal nőtt, így a 2600 nites képernyő a napsütésben is jól látható[^László Ferenc].

A Galaxy Z Flip6 a divatos megjelenésre fókuszál, és bár a külső kijelző mérete és frissítési sebessége nem változott, a belső panel fényereje jelentősen javult[^László Ferenc]. A főkamera felbontása 12-ről 50 megapixelre nőtt, ami javítja a digitális zoom képességeit[^László Ferenc]. Mindkét telefon ára emelkedett az előző évhez képest, a Fold6 830–980 ezer forint, míg a Flip6 500–550 ezer forint közötti áron lesz elérhető[^László Ferenc].

A Watch7 okosóra 40 és 44 milliméteres változatban, 1,3 és 1,5 colos kijelzővel érkezik, míg az Ultra modell egy 47 milliméteres csúcsmodell, 1,5 colos AMOLED kijelzővel[^László Ferenc]. Az új Exynos W1000 chipsettel és 2/32 GB memóriával felszerelt órák vízállósága 50, illetve 100 méter[^László Ferenc]. Az árak a Watch7 esetében 130–160 ezer forint, míg az Ultra modell 280 ezer forint körül alakulnak[^László Ferenc]. A Watch7 a 6-os szériától külsőre kicsit modernebb, elvesztette a lünettát, ami jól áll neki, és mindennapi viseletre készült óra, letisztult dizájnnal. Az Ultra viszont egy bikásított okosóra, női kézen óriási, de még a férfin is nagynak tűnik, és nehéz is. Mindkét okosóra teljesen más célközönséget akar kiszolgálni, a Watch 7 az egészségkövetést, míg az Ultra a sportteljesítményt támogatja.

A Buds3 és Buds3 Pro vezeték nélküli fülhallgatók új dizájnt kapnak, az Apple által népszerűsített hosszúkás nyúlványos formát követve[^László Ferenc]. A Buds3 24 bites, 96 kHz-es hangminőséget és 6 órás zenelejátszási időt kínál, míg a Buds3 Pro fejlettebb zajszűréssel és nagyobb akkumulátor kapacitással rendelkezik[^László Ferenc]. Az AirPods Pro 2 konkurensének szánt Buds3 Pro 100 ezer forintba, míg a Buds3 70 ezer forintba kerül[^László Ferenc]. Az új termékek július 10-től előrendelhetők[^László Ferenc].

Az új Watch-szériát a Wear OS eddigi legerősebb operációs rendszere, a Wear OS 5 támogatja, és továbbra is hozzáférhető rajtuk számos népszerű, nemcsak a Galaxyhoz köthető alkalmazás. A Samsung az új egészségkövető és sportfunkciókat nem domborította ki az órában, hanem a hatékonyságot, a három az egyben BioActive érzékelőt továbbfejlesztették, ami növelte a pontosságot, és javította a meglévő mutatók, például a pulzusszám és a vér oxigénszintjének követését. Az Ultra modell 4-es fokozatú titánvázzal és 10 ATM vízállósággal rendelkezik, és a gyártó szerint 500 méteres tengerszint alatti mélységtől 9000 méteres magasságig tökéletesen használható. Az Ultra 590 milliamperes akkumulátornak köszönhetően lényegesen tovább bírja, mint a 7-es széria órái: a Samsung szerint energiatakarékos módban akár 100, edzés közbeni energiatakarékos módban pedig 48 órán keresztül működik folyamatosan. Az Ultra 3000 nites fényerővel adta ki a gyártó, ami biztosítja, hogy a képernyője még erős napfényben is tisztán látható.

A Samsung Galaxy Watch 7 itthon 129 990 forinttól lesz kapható, míg az Ultráért már 279 990 forintot kell majd kifizetni.

Munkatársunk a Samsung meghívására és költségén vet részt az eseményen. A cégnek a cikk tartalmába nem volt beleszólása.