"Azt mondták, bármiben támogatnak, kivéve ebben..." - Hiába készült katonának Kautzky Armand fia, a szülei megtiltották neki - Blikk exkluzív

Kautzky Armand főként a színészi és szinkronszínészi szerepeiről ismert, de kevesen tudják, hogy milyen odaadó édesapa is egyben. A színművésznek két gyermeke van, akikről eddig nem sokat lehetett tudni. Most azonban ifjabb Kautzky Armand elárulta, miért mondott le a színészetről és mi vár rá a jövőben.

Kautzky Armand több mint 30 éve van jelen a színészi pályán, számos kitüntetést kapott már, köztük a Jászai Mari-díjat és az Érdemes művésznek járó elismerést is. Tom Cruise és Pierce Brosnan magyar hangjaként is ismert. A 23 éves fia, Armand, aki jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem államtudományi szakának harmadéves hallgatója, a Blikknek elmesélte, hogy a katonaság iránti érdeklődése ellenére a szülei ellenezték ezt a pályát: "Hivatásos katona akartam lenni, csak édesapám lebeszélt róla. Azt mondták, nyugodtan válasszak olyat, amit igazán szeretek és bármiben támogatnak, kivéve ebben, ezt nagyon ellenezték..." - fejtette ki Armand, hozzátéve, hogy hálás a családjának, hogy mindent megbeszélhet velük.

Armand elmondása szerint nincs tabu téma a családjában, és bár már másfél évvel ezelőtt kiköltözött a családi fészekből, hétvégente hazajár. A színészet iránti érdeklődése ellenére nem vált színésszé, mert hiányzott belőle az a fajta ambíció, ami édesapjában megvolt. "A művészi vénából belém is ragadt valamennyi, zenélek és éneklek, de csak hobbi szinten. Az ismertség engem sosem vonzott, próbáltam magam elszeparálni édesapám hírnevétől" - mondta Armand, aki nem bánja, hogy más irányt vett az élete.

A fiatal Kautzky Armand a szinkronszínészetet sem választotta pályának, de jó emlékként őrzi azokat az időket, amikor édesapjával együtt járt a stúdióba. "A húgommal teljesen hozzászoktunk már ahhoz, hogy ismert szinkronhang lett belőle" - mesélte Armand, hozzátéve, hogy gyerekként meglepődött, amikor édesapját hallotta a Teletabikban, miközben otthon ült mellette.

Armand a jövőjéről is beszélt: érdeklik a különböző kultúrák, több nyelven beszél, és tervezi a francia nyelv elsajátítását is. Szeptembertől szeretne egy minisztériumnál gyakornoki állást vállalni, hogy tapasztalatot gyűjtsön, és a jövőben szívesen elhelyezkedne a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. Amennyiben a kötelesség külföldre szólítaná, ideiglenesen áthelyezné a székhelyét, de véglegesen nem költözne el Magyarországról.