Bródy János üzenetet küldött dalával politikusoknak

Bródy János, a neves magyar énekes, egy saját szerzeményével hívta fel magára a figyelmet, amikor komment formájában megosztotta azt több magyar politikus Facebook-oldalán, köztük Orbán Viktor miniszterelnök, Menczer Tamás államtitkár és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejegyzései alatt.

A közösségi médiában tett hozzászólások egy YouTube-linket tartalmaztak, amely a Mondd, te mit hiszel című dal videójára vezetett, dalszöveggel együtt. A dal címe és szövege is utalhat politikai tartalmú üzenetre. A dalszöveg többek között ilyen sorokat tartalmaz: "Figyeljetek, az itt a rend/A vár ura maradjon fent/Ki nem lojális, elmehet akárhová/De hős itt nem lehet", valamint "Szívet szorít a félelem/Imádkozol, ne így legyen/Plakátviharban veszted el a lelkedet/Hát mondd, te mit hiszel". További részletekben a "Lakájok és gazemberek/Valótlanul terjesztik el/S a belső zsebből dől a lé, a cash ma/Hát mondd, te mit hiszel", és "A megafon recseg ropog/Megint jönnek a gyilkosok/Hazudnak rendületlenül, figyelj/Ma még büntetlenül" sorok is olvashatók.

Bródy János korábban már tapasztalta a cenzúrát, amikor dalszövegeit módosítani kényszerítették. A Fonográf együttes bemutatkozó albumáról például levetették a Feltámadt a szél című dalát, és a Zoránnak írt Tizenegy dal című szerzeményből is kihúztak egy versszakot.