A Telekom T Phone 2 Pro: Megfizethető árú zászlóshajó

Befutott a Telekom új zászlóshajó-telefonja, a T Phone 2 Pro, amely a piacon elérhető okostelefonokhoz képest kedvező áron kínál kiváló hardvert.

A T Phone 2 Pro egy kártyafüggetlen készülék, amely a Telekom logóját viseli, és magenta színű oldalsó ujjlenyomatolvasóval rendelkezik. Dual- és e-SIM támogatással bővült az elődmodellhez képest, ami jelentős előrelépést jelent. A Wingtech gyártja a Telekom számára, és 99 880 forintos listaáron érhető el a piacon. Az Android 14 operációs rendszerrel érkezik, amelyet a Telekom alig módosított, így a felhasználók a megszokott androidos felületet kapják meg. A telefon nem telepakolva a Telekom alkalmazásaival, csak a Google alkalmazásaival érkezik.

A T Phone 2 Pro képernyője jelentős fejlődésen ment keresztül az elődhöz képest: a méret ugyanaz, 6,8 hüvelyk maradt, de a felbontást FHD+-ra, a frissítési rátát 60-ról 120 Hertzre növelték, és IPS helyett AMOLED kijelzőt kapott. A hangszórók sztereók, de a hangzás nem teljesen sztereó, mivel az alsó hangszóró az elsődleges, a felső pedig a magasabb hangokra szolgál. A telefon egy nyolc magos Snapdragon 6 Gen 1-es processzorral, 4 nanométeres szálakkal rendelkezik, ami megakadályozza a túlmelegedést, továbbá 8 GB RAM-ot és 256 GB tárhelyet kapott. Az akkumulátor mérete nem változott, 5000 milliamperórás maradt, de a töltési sebesség nőtt: vezetékes töltésnél 25 Watt, vezeték nélküli töltésnél 15 Watt.

A kamerarendszer nem kiemelkedő, de egy 50 megapixeles főlencsét, egy 5 megapixeles ultraszéles lencsét, és két 2 megapixeles lencsét tartalmaz, amelyek közül az egyik mélységszenzoros, a másik makrófotózásra használható. A hátsó kamerával 2K felbontású videókat lehet készíteni 30 vagy 60 fps-sel, míg a szelfikamera 16 megapixeles, és FHD videót készít 30 fps-sel. A telefon 2 TB-ig bővíthető Micro SD-kártya foglalattal és 3,5 milliméteres jack-csatlakozóval is rendelkezik a vezetékes fülhallgatókhoz.

A T Phone 2 Pro dobozában a készülék mellett egy használati utasítást, egy SIM tűt, és egy USB C-s töltőkábelt találunk. Tokot és adaptert nem tartalmaz, de a 25 Wattos töltési sebességet a legtöbb modern adapter képes biztosítani.

A T Phone 2 Pro ideális választás lehet azok számára, akik egy egyszerű, de megbízható készüléket keresnek mindennapi multimédiás felhasználásra, mint például közösségi média, videók nézése, vagy fotók készítése. Azonban nem számíthatunk rá, hogy a legújabb játékok maxos felbontással futnak majd rajta.