Samsung bemutatja az új Galaxy Z Fold6 és Flip6 okostelefonokat

A Samsung hivatalosan is leleplezte legújabb zászlóshajó telefonjait, a Galaxy Z Fold6-ot és a Galaxy Z Flip6-ot a július 10-i Galaxy Unpacked eseményen. A készülékek apróbb frissítéseket kaptak elődeikhez képest; a Fold6 valamivel kisebb és könnyebb kialakítást, jobb főkamerát és nagyobb akkumulátort kapott, míg a Flip6 új főkamerával és javított tartóssággal büszkélkedhet. Mindkét telefon a legújabb mobilprocesszorral van felszerelve, és új mesterséges intelligencia funkciókat tartalmaznak. A Flip6 július 24-től lesz elérhető Magyarországon, 499 990 Ft-tól 549 990 Ft-ig terjedő áron, míg a Fold6 szintén július 24-től kapható, 829 990 Ft-tól 979 990 Ft-ig.

A Galaxy Z Fold6 új fedőképernyő arányt kapott, ami lehetővé teszi a hagyományosabb téglalap alakú kijelzőt. Mindkét telefon tartósabbá vált az erősített zsanér szerkezeteknek és a javított képernyőrétegeknek köszönhetően. A Snapdragon 8 Gen 3 chip biztosítja a magas teljesítményt.

A Galaxy Z Fold6 AI-alapú funkciókat kínál, mint például a Samsung Notes a Note Assistanttal, amely megkönnyíti a jegyzetelést és a fordítást. A Galaxy Z Flip6 egy új kamerarendszert mutat be, amely 50MP-es széles és 12MP-es ultra-széles lencsével rendelkezik, így továbbfejlesztett fotózási élményt nyújt. A Nightography funkció HDR támogatással világosabb éjszakai felvételeket tesz lehetővé. A készülékek előrendelése július 10-én, magyar idő szerint délután 3 órakor kezdődik. Mindkét modell különböző színopciókban lesz elérhető.

A Samsung nyári újdonságai között szerepelnek a Galaxy Watch7 és Galaxy Watch7 Ultra okosórák, valamint a Galaxy Buds3 és Galaxy Buds3 Pro fülhallgatók is. Az okosórák és fülhallgatók árai 69 990 Ft-tól 279 990 Ft-ig terjednek. A Galaxy Watch7 Ultra a Samsung eddigi legdrágább okosórája.