Benzines modellek kivezetése a Porsche kínálatából

A Porsche egyre inkább az elektromos járművek felé fordul, és ennek megfelelően kivezeti a benzines modelleket az európai piacról.

A német autógyártó vállalat, a Porsche, a jövőben egyre nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az elektromos motorokra. Nemrégiben kiberbiztonsági okokból kivonták az európai piacokról a 718 Boxster és a 718 Cayman kompakt sportkocsikat, valamint a belsőégésű motorral rendelkező Macan divatterepjárót is.

Ezen modellek az Európai Unión kívül még elérhetők, de a legújabb információk szerint ez a helyzet nem tart sokáig. Albrecht Reimold, a Porsche gyártásért felelős igazgatója bejelentette, hogy a 718-as sorozat gyártása a következő év közepén fog leállni, és az utódmodellek már tisztán elektromos hajtáslánccal érkeznek.

A benzines Macan modellek még körülbelül 2026 közepéig maradnak gyártásban, azután már csak az idén bemutatott teljesen új elektromos Macan lesz kapható. Az elektromos Macan Turbo csúcsmodellje, melynek alapára 49,3 millió forint, 639 lóerőt és 1130 Nm nyomatékot produkál, de tömege mintegy 450 kilogrammal nehezebb a benzines Macan GTS-nél.

Május végén debütált a Porsche 911-es sorozat első részben elektromos hajtásláncú változata, az új 911 GTS, amely egyedi hibrid technológiát alkalmaz.