A Gloster növekvő nyitott rendelésállománya

A Gloster vállalat jelentős, 139 százalékos növekedést könyvelhetett el nyitott rendelésállományában 2024 első félévére, amely így elérte a 3369 millió forintot, szemben a 2023. év azonos időszakában mért 1410 millió forinttal.

A Gloster BÉT-en közzétett közleménye szerint ez a növekedés az elmúlt évek tendenciáját követi, amely 2021 óta átlagosan 78 százalékos éves növekedési ütemet mutat. A nyitott rendelésállomány magában foglalja az összes olyan terméket és szolgáltatást, amelyekre a Gloster Csoport leányvállalatai érvényes megrendeléssel rendelkeznek, de amelyek még nem kerültek teljesítésre az ügyfelek részére 2024. június 30-ig.

A rendszerintegrációs üzletágban a projektmunkák bővülése hozzájárult a nyitott rendelésállomány növekedéséhez, és a menedzsment jelentős mértékű növekedést vár a 2024 második félévére a szolgáltatási tevékenységek terén. A felhő üzletágban a Cloud szolgáltatások, különösen az Azure szolgáltatások és a Microsoft Modern Work licencek iránti tudatosabb igény mutatkozik, miközben a biztonsági és üzleti alkalmazások (BizApps) terén is előretörést tapasztalnak, amelyek a következő félév rendelésállományában is megjelennek.

A nemzetközi szoftverfejlesztési üzletág stabil üzletmenetet mutat, a keretszerződések érvényben vannak, és a vállalat folyamatos megrendelésekre számít az ügyfelektől. A következő évekre megújított nagyobb autóipari keretszerződések kapcsán a konkrét megrendelők előkészítései is folyamatban vannak. A Gloster német- és svédországi jelenléte erősödik, és az értékesítő csapat bővülése révén új ügyfelekre és megrendelésekre számítanak Angliában.

A 2024. második negyedévre megadott nyitott rendelésállomány tartalmazza a 2024. év végi teljesülésű megrendeléseket és a társaság által legutóbb bejelentett két nagyértékű megrendelést is. A Gloster részvényeinek árfolyama a közlemény napján alacsony forgalom mellett 2,2 százalékos mínuszban állt, az Erste 1183 forintos célárral és vételi ajánlással, míg az Equilor 1396 forintos célárral és tartás ajánlással követi a részvényeket.