A Baidu részvényeinek árfolyama megugrott

Tegnap a Baidu részvényei az elmúlt egy év legnagyobb ugrását produkálták, miután a vállalat Apollo Go robotaxi szolgáltatása egyre népszerűbbé válik Kínában, és a mai napon is jelentős emelkedéssel nyitottak a részvények - számolt be a Bloomberg.

A Baidu, Kína vezető internetes keresője, jelentős összegeket fektet be a generatív mesterséges intelligenciába és az autonóm vezetéssel kapcsolatos technológiákba. A kínai kormány nemrégiben bejelentette, hogy támogatja a robotaxik használatát a fuvarmegosztás és az autókölcsönző flották számára, ami tovább növelheti a Baidu Apollo Go szolgáltatásának népszerűségét.

Az Apollo Go jelenleg 11 kínai városban végez emberes teszteket, és Pekingben, valamint Sanghajban már pilóta nélküli autóvezetési teszteket is folytatnak. Li Muhua, a Guotai Junan International elemzője szerint az üzemeltetési költségek jelentősen csökkennek majd, és az Apollo Go várhatóan 2024-ben lesz nyereséges Wuhanban, 2025-ben pedig más városokban is.

A Baidu az autonóm vezetési rendszerek egyik vezető szolgáltatója, és legfőbb előnye, hogy sok márka felé nyitott. Phil S. Lee, a hongkongi Mirae Asset Global Investments ázsiai-csendes-óceáni kutatási vezetője szerint ez a stratégia működhet Kínában, ahol a kormány támogatja az autonóm vezetést.

A Baidu részvényeinek árfolyama jelenleg 3,8 százalékos pluszban van, de a nyitást követően már 6 százalék feletti emelkedést is elérte.

A cikk megjegyzi, hogy a jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak.