Yettel bevezeti az új Yepp tarifát: korlátlan mobilnet és személyre szabható csomagok

A Yettel telekommunikációs vállalat új terméket indított Yepp néven, amely korlátlan mobilinternetes adatkeretet kínál, és a hagyományos telefonszámla helyett egy alkalmazáson keresztül kezelhető előfizetést biztosít az ügyfeleknek.

Pumped Gabó és Szabados Ágnes műsorvezető bejelentése után a Yettel egy online sajtótájékoztatón mutatta be az új Yepp szolgáltatást, amelyet mérföldkőnek neveztek a magyar mobilkommunikációban. A vállalat szerint az új termék jelentősen megváltoztatja majd, hogy az ügyfelek hogyan használják a telekommunikációs szolgáltatásokat.

A Yepp szolgáltatás digitális úton, egy alkalmazáson keresztül érhető el, és korlátlan belföldi adatkeretet kínál a Yettel 5G hálózatán. Emellett havi 50 GB EU és 1-es díjzónás roaming adatot, valamint bejövő hívás- és SMS-fogadást is tartalmaz. Az előfizetők szükség szerint vásárolhatnak extra perceket, SMS-t és roamingadatot az alkalmazásban, amelyeket rugalmasan módosíthatnak vagy mondhatnak le.

A Yepp előfizetés hűségidő nélkül, a megadott bankkártyáról havonta automatikusan levont díjjal használható, és az előfizetés szüneteltethető, valamint hat hónapon belül extra költség nélkül újraaktiválható. A szolgáltatás szeptember 30-ig 5990 forintos havi díjért érhető el, októbertől pedig a díj 8990 forintra emelkedik. A Yepp előfizetés a hagyományos feltöltőkártyás és előfizetéses modellek egyfajta keresztezése.

A Yettel új terméke különösen a fiatalabb generációk igényeire szabott, és a konkurens szolgáltatók, mint a Telekom és a Vodafone jelenlegi ajánlataival nehezen összehasonlítható, mivel náluk még nincs hasonló jellegű megoldás. Azonban a Magyar Telekom nemrég bejelentette, hogy megkezdte a mobil bázisállomás portfoliójának áttekintését, amely az eszközök egy kizárólagos tulajdonú leányvállalatba történő szétválasztásának lehetséges előnyeinek és kockázatainak elemzésére irányul. A Telekom jelenleg nagyságrendileg 3700 mobil bázisállomást tulajdonol és/vagy üzemeltet Magyarországon, és bár eladásról még nincs szó, a szétválasztást a jövőben végül értékesítés követheti. Ez a lépés a szektorban megfigyelhető infrastruktúra leválasztását célzó tranzakciók sorába illeszkedik, amelyeket a Vodafone és a Vantage Towers, valamint a Cetin és a Yettel (akkor még Telenor) is végrehajtottak. A 4iG transzformációs programja során is történt hasonló változás, mint az Antenna Hungária leválása. A Telekom vezérigazgatója, Rékasi Tibor szerint egy ilyen lépés előnyös forrásbevonás lehet, de hátrányként említette, hogy a szolgáltatások hátterét biztosító folyamatok feletti kontroll részbeni feladásával járhat, ha egy vállalat infrastruktúráját, vagy annak egy részét külön cégbe szervezi. A Telekom részvények árfolyama emelkedik a keddi kereskedésben 0,6 százalékkal, láthatóan pozitívan fogadták a befektetők a távközlési szolgáltató tervét.