Balesetveszélyes lehet a Google Térkép?

Több felhasználó is panaszkodott a Google Térkép hirdetéseire az utóbbi időben, ami zavaró reklámokat eredményez az applikáció használata közben, és ezek akár balesetveszélyes helyzeteket is okozhatnak.

A Google Térkép világszerte milliók által használt navigációs szolgáltatás, amely elengedhetetlen segítséget nyújt úticélok elérésében, valamint helyi információk megjelenítésében. Azonban a Computer Bild szerint felhasználók arra panaszkodnak, hogy az alkalmazásban megjelenő hirdetések kitakarják a navigációt, ami különösen a sofőrök számára jelenthet veszélyt.

Egy Anthony Higman nevű felhasználó például arról számolt be, hogy autóvezetés közben váratlanul egy nagy méretű hirdetés jelent meg az eszközén, eltakarva az útvonalat. Higman szerint a hirdetés egy közeli helyet ajánlott fel, amelyet egy ujjmozdulattal lehetett volna megállóhelyként hozzáadni, de ő nem keresett rá ilyen helyekre, a reklám automatikusan bukkant fel.

A Google gyorsan reagált a felmerült panaszokra, hangsúlyozva, hogy a szponzorált bejegyzések nem új keletűek a navigációs rendszerben. A vállalat szerint ezek a hirdetések csak akkor bővülnek ki nagy méretűre, ha a felhasználó érinti őket, és rövid idő után maguktól eltűnnek. Higman azonban állítja, hogy ő nem érintette meg a képernyőt, a hirdetés magától jelent meg nagyban.

: (Computer Bild)