SPAR üzlet bezárása Szolnokon, helyét az orosz Mere diszkontlánc veheti át

Július közepén Szolnok belvárosában bezárja kapuit a SPAR egyik boltja, és felmerült a lehetőség, hogy az orosz Mere diszkontlánc foglalhatja el a helyét.

A SPAR üzlet, amely a Pelikán Bevásárlóközpont földszintjén található, még a hét végéig üzemel, de a bezárás oka, hogy a jövőben nem lenne eredményesen működtethető – nyilatkozta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője. A Szol24 helyi lap szerint felröppentek olyan pletykák, hogy a Mere diszkontlánc nyithat boltot a SPAR helyén, azonban a Pelikán üzemeltetője nem tudta sem megerősíteni, sem cáfolni ezeket az értesüléseket.

A Portfolio korábbi beszámolója szerint a Mere első magyarországi boltja egy bezárt Spar helyén nyílik meg Káposztásmegyeren, ami azt mutatja, hogy az orosz lánc terjeszkedik az országban. A Mere üzleti modellje, amely a hatékonyságra és költségminimalizálásra helyezi a hangsúlyt, vonzó lehet a vásárlók számára, akik alacsony árakat keresnek, de nem akarnak lemondani a minőségről. A vg.hu szerint a Mere rendkívül alacsony árakkal és egyszerű, letisztult üzletpolitikájával vált ismertté Oroszországban, majd később számos más európai országban.

A boltbezárás nyomán az a hír terjed, hogy a Mere érkezik a Spar helyére – írta a vg.hu. A Spar központjából a lapnak elmondták, hogy minden évben elemzik az egyes üzletek teljesítményét, és az új adatok azt mutatják, hogy a szolnoki belvárosi szupermarket sajnálatos módon nem működtethető tovább eredményesen. Azonban a nagyváros nem marad Spar nélkül, a bezárásra ítélt egység környékén is három üzlet közül válogathatnak a vevők.