Új kommentelési funkció a Spotify podcastjeinél

A Spotify bevezeti a kommentelési lehetőséget a podcastok alatt, amely hasonló a YouTube platformjának interaktív funkciójához, de a tartalomgyártók jóváhagyása szükséges a hozzászólások megjelenítéséhez.

A Spotify, a népszerű svéd zenei streamingszolgáltató, új funkcióval bővíti szolgáltatásait: a felhasználók mostantól kommentelhetik a podcasteket, amennyiben a tartalomgyártók engedélyezik ezt a lehetőséget. Ez az újítás a már meglévő kérdezz-felelek és szavazásos interakciók mellett érkezik, és hasonlóan az előbb említett funkciókhoz, a kommentek nem jelennek meg azonnal, hanem a tartalomgyártók előzetes jóváhagyása után kerülnek közzétételre.

A tartalomgyártók számára biztosított szabadság abban is megmutatkozik, hogy maguk dönthetik el, melyik epizódok alatt engedélyezik a kommentelési lehetőséget. Akár általánosságban is elérhetővé tehetik a hozzászólásokat, vagy csak bizonyos kiválasztott részeknél.

A Spotify már elkezdte a kommentelési funkció bevezetését mind a tartalomgyártói, mind a fogyasztói oldalon. A felhasználóknak érdemes frissíteniük az alkalmazást, hogy hozzáférjenek az új lehetőséghez, míg a podcastereknek a Spotify for Podcasters alkalmazást kell frissíteniük.

Ezzel az újítással a Spotify egy lépéssel közelebb kerül a YouTube-hoz, ami a podcast tartalmak interaktivitását illeti. A YouTube-on már korábban is lehetőség volt kommentelni a beszélgetős tartalmakat, azonban a Spotify az előzetes moderációval egy kicsit szigorúbb megközelítést alkalmaz ezen a téren.