MET Csoport és Shell: 10 éves LNG-szerződés

A MET Csoport tízéves, hosszú távú LNG-vásárlási szerződést írt alá a Shell-lel, amelynek átvételi pontja a Mexikói öbölben található, ezáltal elősegítve a vállalat globális piaci terjeszkedését és diverzifikációját.

A MET Csoport, amely svájci központtal rendelkezik, a szerződés révén lehetőséget kap arra, hogy rugalmas LNG-ellátással bővítse tevékenységét, és új piacokon, mint például Ázsiában is megjelenjen. Európában a MET már most is az egyik legdiverzifikáltabb LNG-importstruktúrával rendelkezik, hosszú távú visszagázosítási kapacitással Németországban, Horvátországban és Spanyolországban. Az elmúlt évek során a cég nyolc különböző országba importált LNG-t, beleértve a földközi-tengeri térséget, Északnyugat-Európát és az északi régiót. Csak 2023-ban több mint 30 LNG-szállítmány érkezett Európába a MET révén.

Vargha György, a MET International vezérigazgatója kiemelte, hogy a visszagázosítási kapacitásportfóliójuknak köszönhetően diverzifikált importpozíciójuk van Európa-szerte, amely lehetővé teszi számukra, hogy rugalmas ellátási forrásokkal reagáljanak az ügyfelek igényeire. Hozzátette, hogy mivel az átvételi pont a Mexikói öbölben helyezkedik el, és a szállítás a MET felelőssége, ez a megállapodás hosszú távú pozíciót biztosít a globális LNG-piacokon való diverzifikáláshoz.

Tom Summers, a Shell LNG kereskedelmi üzletágának alelnöke szerint az LNG kulcsfontosságú szerepet tölt be az energiabiztonság megteremtésében, és az ilyen típusú megállapodások létfontosságúak.