Budapesti gyilkosság: Letartóztatási indítvány a gyanúsított ellen

A Fővárosi Főügyészség szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt indítványozta egy férfi letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy másfél héttel ezelőtt megölt egy másik férfit Budapesten.

A múlt héten történt békásmegyeri emberölés kapcsán a Fővárosi Főügyészség három gyanúsított közül egy személy letartóztatását kezdeményezte. Rab Ferenc, az ügyészség szóvivője szerint a letartóztatás indítványozásának oka a szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye. A gyanúsított férfi nem tagadta, hogy bántalmazta az áldozatot, aki egy lakás tulajdonosa volt, és állítása szerint dühöngő állapotban puszta kézzel végzett vele.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása alapján a III. kerületi lakótelepen a szomszédok jelezték a hatóságoknak, hogy a Madzsar József utcai lakost régóta nem látták. A helyszínen kiderült, hogy a festőművészként ismert férfi bűncselekmény áldozata lett, mely után azonnal megkezdődött az elkövetők keresése. Az igazságügyi orvosi boncolás során emberölés miatt indult nyomozás.

A nyomozás során három személy került előtérbe, akiket gyanúsítottként hallgattak ki. Az életvédelmi nyomozók egy 36 éves férfit emberölés bűntettével, egy 40 éves nőt segítségnyújtás elmulasztásával, valamint egy 49 éves férfit súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítanak. A két férfit a III. kerületben, míg a nőt a Blaha Lujza téren fogták el. Az emberöléssel vádolt 36 éves férfi és a nő beismerte bűnösségét, azonban a 49 éves férfi nem ismerte el a vádakat.

A megölt férfi lakásán élt a nő, míg a két férfi csak később érkezett oda, és ekkor alakulhatott ki közöttük a halálos kimenetelű vita. Az emberöléssel gyanúsított férfi azt állította, hogy a későbbi áldozat megpróbálta kitolni őket a lakásból, és azzal fenyegetőzött, hogy megszúrja őket, ha nem mennek el, ami dühbe hozta őt. Kiderült, hogy az emberöléssel gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, és a mostani cselekményét is feltételes szabadság és más büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Az ügyészség a személyi körülményei miatt is indítványozta a letartóztatását, és a bíróság várhatóan holnap dönt erről.