John Malkovich Budapestet fedezte fel Szentkirályi Alexandra társaságában

A világhírű amerikai színész, John Malkovich a feleségével együtt töltött el közel egy hetet Budapest fővárosában, ahol Szentkirályi Alexandra, a Fidesz politikusa és korábbi kormányszóvivő kalauzolta őt.

Szentkirályi Alexandra, aki korábban főpolgármester-jelölt is volt, hat éve ismeri és rendszeresen találkozik John Malkovich-csal, a Primetime Emmy-díjas színésszel. A kapcsolatuk 2018-ban kezdődött, amikor Szentkirályi még kultúráért felelős főpolgármester-helyettes volt, és egy fotókiállítás megnyitóján találkoztak. Az ismeretség azóta barátsággá fejlődött, és ha Malkovich Magyarországon tartózkodik, gyakran találkoznak vacsorákra vagy kávézásokra. Szentkirályi szerint Malkovich egy szerény, művelt és érdeklődő ember.

A színész és felesége a látogatás során testőr nélkül, egyszerűen fedezték fel Budapestet, és több kulturális helyszínt is meglátogattak. Szentkirályi Alexandra és férje hétfőn vacsorára hívták meg őket, és a politikus személyesen mutatta meg nekik a Nemzeti Galériát, a felújított Királyi lovardát, a Szent István-termet és a Magyar Zene Házát. A Szépművészeti Múzeum kiemelkedő festészeti alkotásai is szerepeltek a programban.

Malkovich és felesége nyitottak a kulturális értékekre és érdekli őket Magyarország történelme. A színész a közös vacsorájukon rántott húst evett, és rajong a vörösborokért. Szentkirályi elmondása szerint Malkovich szívesebben beszélget, mint szelfizik, és a filmezésről vagy a sztárbarátokról kevésbé beszélgetnek, inkább kultúráról, történelemről és művészetről esik szó.

Szentkirályi Alexandra, mint korábbi főpolgármester-jelölt, továbbra is figyelemmel kíséri a politikai eseményeket és a szavazatok újraszámolását. Kijelentette, hogy minden jogorvoslati lehetőséget ki kell használni, hogy a szavazás mindenki számára megnyugtatóan záruljon. A következő években is a budapestiekért kíván dolgozni, mint a közgyűlés tagja és a budapesti Fidesz elnökeként.