Az idei Apple Watch nagy változások előtt állhat

Az Apple Watch okosóra tizedik generációja jelentős dizájnváltozásokat hozhat, beleértve a kijelző méretének növekedését és a készülék vékonyodását, bár a jubileumi modell megjelenése még kérdéses.

Az Apple idén ünnepli okosórája, az Apple Watch tizedik generációjának megjelenését, amely jelentős változásokat hozhat a termék dizájnjában. A Bloomberg szakírója, Mark Gurman szerint az új modellek nagyobb kijelzővel rendelkezhetnek, amely méretben közelítheti az Ultra modell 49 mm-es kijelzőjét. Az óra továbbá vékonyabbá is válhat, bár a külső megjelenés terén nem várható forradalmi újítás.

A Series 10 és az Ultra 3 modellek egy erősebb processzort is kaphatnak, amely új MI-funkciók bevezetésének alapját képezheti, noha jelenleg nincsenek konkrét tervek az Apple Intelligence beépítésére. Az új érzékelőkkel kapcsolatos hírek szerint pedig, bár régóta pletykálják a vérnyomásmérő és alvásiapnoe-funkciók bevezetését, a tesztelés során felmerült komoly akadályok miatt idén valószínűleg nem érkeznek egészségügyi újdonságok.

A Watch X, azaz a jubileumi modell megjelenése is kérdéses lehet, tekintettel arra, hogy az első Apple Watch bejelentése 2014-ben történt, de a piacra dobás csak 2015-ben valósult meg, így a tizedik évforduló szigorúan véve 2025-ben lesz.

Az üzemidővel kapcsolatban nincsenek új információk; az Apple Watch órák jelenlegi állapot szerint 18 órás üzemidőt ígérnek, ami már az új készülékeknél sem számít kiemelkedőnek, és az idő múlásával tovább csökkenhet. A Watch akkumulátorának cseréje hivatalos úton nem lehetséges.