Huawei dobja piacra az első három részre hajtható okostelefont

Egy megbízható forrás szerint a Huawei lesz az első vállalat, amely három részre összehajtható okostelefont dob piacra, és a konkurencia jó ideig nem fog hasonló termékkel előállni.

Az Ice Universe nevű ismert tippmester osztotta meg az információt, hogy a Huawei készüléke két helyen is összehajtható lesz. Azt is hozzátette, hogy a Huawei készülékének piacra kerülése után még jó ideig nem várható hasonló termék más gyártótól. Felmerül a kérdés, hogy a hajtogathatóság milyen új funkciókat hoz majd, vagy csupán a technológiai versenyfutás egy újabb állomása lesz-e.

A Samsung, mint potenciális versenytárs, még mindig azon dolgozik, hogy vékonyabbá tegye hajtogatható eszközeit. A tippadó szerint a Samsung technológiája ezen a téren lemaradt, és a cég önelégültsége és lustasága miatt nem tud lépést tartani a Huawei fejlesztéseivel.

A Huawei jelenlegi, hosszában összehajtható zászlóshajója, a Mate X5, érezhetően vékonyabb, mint a Samsung Galaxy Z Fold 5. A közelgő Galaxy Z Fold 6 valamivel vékonyabb lesz az elődjénél, de még mindig vastagabb, mint a Mate X5. A Honor Magic V2 és a Xiaomi MIX Fold 4 tovább vékonyítják az összehajtható készülékek profilját, ami azt jelzi, hogy a Samsung valóban le van maradva ezen a területen.

A Huawei háromrétegű okostelefonjának megjelenése új fejezetet nyithat az összehajtható készülékek piacán, de hogy ez mennyire lesz meggyőző, azt még senki sem tudja.