Új videós ügyintézési lehetőség az e-matricás ügyekhez

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) bevezetett egy új videós ügyfélkapcsolati csatornát, amely lehetővé teszi az e-matricával és pótdíjjal kapcsolatos ügyek egyszerű és gyors intézését videóhívás segítségével.

Az új szolgáltatás a nemzetiutdij.hu weboldalon érhető el, ahol a "Videóhívás" gombra kattintva hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között lehet élőben kapcsolatba lépni az ügyintézőkkel, magyar nyelven. A videóhíváshoz szükséges technikai feltételek közé tartozik egy kamera-, hangszóró- és mikrofonképes eszköz, valamint a dokumentumok bemutatásához a számítógép vagy laptop használatát ajánlják, mivel így könnyebben és kényelmesebben lehet az ügyintézés során szükséges dokumentumokat bemutatni.

A videós ügyintézés során többféle e-matricával kapcsolatos ügy is intézhető, többek között az e-matrica átírása másik járműre, téves rendszám vagy felségjel javítása (maximum 3 karakter erejéig), pótdíjkedvezmények igénybevétele, téves detektálással kapcsolatos ügyintézés, valamint részletfizetési kérelem benyújtása.

Az új online felületen keresztül a díjak befizetése is megoldható bankkártyával, biztonságos banki felületen keresztül. A szolgáltatás tesztüzeme a tavalyi év végén indult, és az első hat hónapban pozitív visszajelzéseket kapott, több mint 4500 megkeresést kezeltek, a rekord hívásszám napi 88 volt. Az ügyfélelégedettségi szint 4,83/5 pont volt, ami alátámasztja az új csatorna sikerességét.

A NÚSZ Zrt. vezérigazgatója, dr. Bozóky Alex kiemelte, hogy az ügyfelek örülnek a lehetőségnek és élnek is vele, ami az ügyfélelégedettségi szint magas értékében is tükröződik. Hozzátette, hogy anélkül, hogy hivatalosan meghirdették volna a lehetőséget, jelentős érdeklődés mutatkozott az új ügyfélkapcsolati csatorna iránt. Az ügyfelek igényeihez igazítva kezdték el átalakítani ügyfélszolgálati tevékenységet még tavaly nyáron, a személyes ügyintézés helyett a sokkal inkább idő- és energiatakarékos elektronikus megoldásokra helyezve a hangsúlyt.