Az Amazon megszünteti a céges Astro robotját

Az Amazon bejelentette, hogy 2023. szeptember 25-én leállítja az összes céges Astro robotját, amelyeket még 2021 szeptemberében mutattak be. A robotokat nem csak otthoni használatra, hanem például raktárak őrzésére is tervezték.

A piacra kerülés után alig egy évvel az Amazon döntése értelmében a céges Astro robotok működése véget ér. Habár az eladott egységek pontos számát nem hozták nyilvánosságra, a vásárlók nemcsak a robotokra fordított 2400 dolláros összeget kapják vissza, hanem további 300 dollárnyi Amazon-kreditet is.

Az Amazon egy belső emailben és a Verge-nek küldött nyilatkozatban hangsúlyozta, hogy a céges Astro robotok leállítása lehetővé teszi számukra, hogy a megszerzett tapasztalatokat az otthoni robotok továbbfejlesztésére fordítsák. Így valószínűsíthető, hogy a közeljövőben új robotverzió érkezhet.

A céges robotok használatához szükséges előfizetéseket a cég felfüggeszti, és szeptember 25-ig az ügyfeleknek már nem kell további díjakat fizetniük. A robotok ezen a napon automatikusan leállnak.

Az otthoni Astro robot már évek óta elérhető, de továbbra is csak meghívó alapján vásárolható meg. Az induláskori 1000 dolláros árcédulája mára 1600 dollárra emelkedett. A következő, 2.0-s verzió állítólag generatív mesterséges intelligenciával fog rendelkezni, ami lehetővé teszi a beszélgetést a robotokkal, és képessé teszi őket arra is, hogy észrevegyenek otthoni veszélyforrásokat, mint például üvegszilánkokat.