Robert F. Kennedy Jr. visszautasítja a vádakat

Robert F. Kennedy Jr., független amerikai elnökjelölt, határozottan cáfolta a Vanity Fair magazinban megjelent vádakat, amelyek szerint szexuálisan zaklatta volna családja korábbi bébiszitterét, és egy grillezett kutyával pózolt volna Dél-Koreában.

A BBC szerint Robert F. Kennedy Jr. "egy rakás hulladéknak" nevezte a Vanity Fair cikkét, amely többek között azzal vádolta meg, hogy a 1990-es évek végén zaklatta a családja korábbi 23 éves bébiszitterét, aki a környezetvédelmi jogi munkájában is segített neki. Kennedy a vádakra reagálva a Breaking Points podcast adásában elismerte, hogy "nagyon, nagyon féktelen ifjúságot" élt meg, de konkrétan a vádakat nem tagadta, csupán azt mondta, nincs hozzáfűznivalója az ügyben.

A Vanity Fair cikkében szerepelt az is, hogy Kennedy több házasságon kívüli viszonyt folytatott, és erőteljesen védelmezte unokatestvérét, akit egy 15 éves lány meggyilkolásáért ítéltek el. A Kennedy-kampány válaszul azzal vádolta meg a magazint, hogy összejátszik a Demokrata Párt vezetésével.

A cikk egy másik állítását, miszerint Kennedy egy koreai utazás során egy grillezett kutyával pózolt volna, a politikus határozottan visszautasította. Kennedy szerint a kép valójában Dél-Amerika Patagónia régiójában készült, és a fotón egy kecske látható.

Kennedy a közösségi oldalán kifejtette, hogy a cikkben foglalt hazugságok ellenére továbbra is kiáll a megélhetési problémákkal küzdő amerikaiak mellett. Úgy véli, hogy a demokraták "szemétdombra való írása" talán eltereli a figyelmet Biden elnök kognitív hiányosságairól, de nem járul hozzá a társadalmi diskurzus javításához vagy az élelmiszerek árának csökkentéséhez.