Matthew Perry halálának rejtélyei

Továbbra is több kérdés is megválaszolatlan maradt Matthew Perry halálával kapcsolatban. A Jóbarátok egykori sztárjának hagyatéki eljárása során feltárt, meglepően alacsony, másfél millió dolláros bankszámlaegyenlege különösen érdekes, tekintettel arra, hogy a színész élete során 120 millió dolláros vagyonra tett szert.

Matthew Perry halála után a nyilvánosságra került információk szerint csupán másfél millió dollár volt a bankszámláján, ami nagyjából 5,5 millió forintnak felel meg. Jonathan Forster hagyatéki ügyvéd szerint a színész előre gondoskodhatott vagyonának kezeléséről. A People magazin felvetése szerint felmerül a kérdés, hogy hová tűnhetett a többi pénz. Forster megjegyezte, hogy a színész vagyonának pontos nagysága valószínűleg soha nem válik nyilvánossá, és Perry úgy rendelkezhetett, hogy vagyonát egy Alvy Singer Living Trust nevű vagyonkezelő szervezet kezelje.

Matthew Perry 2023. október 28-án, 54 éves korában hunyt el. Halálát először balesetnek vélték, de a boncolás során kiderült, hogy szervezetében ketamin és opioidszerű buprenorfin volt. A ketamininfúziós terápia, amit a színész halála előtt másfél héttel kapott, nem magyarázhatja a szervezetében talált magas ketaminszintet, mivel a gyógyszer felezési ideje rövid. A színész korábban memoárjában kifejtette, hogy nem szereti a ketamint, mivel rossz tapasztalatai voltak vele egy svájci rehabilitációs intézetben.

Perry halála előtt 19 hónappal még azt állította, hogy tiszta, azonban a múltja és a visszaesések miatt sokan kétségbe vonták ezt az állítást. Néhány bennfentes szerint a színész hazudott a tisztaságáról, és a leszokás csak egy jól időzített marketingfogás lehetett a könyvének eladásai érdekében.