Kevin Bacon odavolt Eddie Murphyért a Beverly Hills-i zsaru forgatásán

Mától nézhető a Netflixen a 40 éves Beverly Hills-i zsaru új része, amiben Kevin Bacon és Eddie Murphy egymás mellett brillírozik. Bacon most a forgatásról mesélt és arról, hogy Murphy mekkora komikus és improvizációs király.

Ma debütál a Netflixen a Beverly Hills-i zsaru sorozatának 4. része, a Beverly Hills Cop: Axel F, amiben Eddie Murphy mellett Kevin Bacon is szerepet kapott. Bacon elmondta, hogy a bakancslistáján szerepelt, hogy egyszer Murphyvel dolgozzon, és Murphyt az egyik legnagyobb amerikai filmsztárnak nevezte.

A vígjátékot, amelyet négy évtizeddel az eredeti, 1984-es első rész után Mark Molloy rendezett, Murphy a jól ismert Axel Foley detroiti nyomozó szerepében tér vissza, míg Bacon Grant kapitány karakterét formálja meg. A két színész, akik mindketten a 80-as években váltak híressé, korábban sosem dolgoztak együtt, sőt, Bacon nem is emlékszik arra, hogy találkoztak volna, bár úgy véli, ez biztosan megtörtént.

Bacon nagyra értékeli Murphy komikusi tehetségét és azt, hogy mennyire laza és improvizatív a munka során. Elmondása szerint Murphy soha nem törekszik direkt humorra, de mégis képes volt megnevettetni Bacont pusztán azzal, ahogy ránézett.

Igazán figyeli arra, akivel dolgozik. Az apróságokat is kikémleli a másiknál, legyen az gesztus vagy beszéd és arra reagál. Imádtam vele dolgozni. - mondta Kevin Bacon.

A film története szerint Murphy karaktere, Axel Foley visszatér Beverly Hills-be, mert lánya élete veszélybe kerül. Új partnerével, Bobby Abbott nyomozóval (Joseph Gordon-Levitt) és régi barátaival, John Taggarttal (John Ashton) együttműködve egy összeesküvést próbálnak feltárni.

Eddie Murphy a The New York Times „The Interview" podcastjában elárulta, hogy Marlon Brando egyszer azt mondta neki, hogy „a színészet baromság”, amikor Murphy sztárprofilja a „48 óra” nyomán emelkedett – az interjút a Variety szemlézte. Murphy már akkoriban is ismert komikus volt, köszönhetően a „Saturday Night Live” című műsorának, de a „48 óra” volt az első filmszerepe, ami elindította a filmsztárrá válását. Ezek után a „Trading Places” és a „Beverly Hills-i zsaru” következett, amelyek megszilárdították hírnevét.

Ezek a híres emberek, akiket a televízióban néztem, amikor felnőttem, velem akartak vacsorázni – emlékezett vissza Murphy arra, hogyan lett híres Hollywoodban. „A 48 óra után Marlon Brando felhívta az ügynökömet, és találkozni akart velem„ – mondta.

Murphy elmondta azt is, hogy kétszer találkozott Brandoval vacsorára. Az első alkalommal a Los Angeles-i L'Ermitage hotelben, a második alkalom pedig már Brando házában volt. „Eljött értem a szállodába. Volt egy kis időzavar, úgy fél órát késtem, a kocsiban várt rám” – mondta Murphy, majd hozzátette: „Elmentünk a mulhollandi házához. Én csak a Keresztapáról beszéltem, ő pedig annyit mondott: Eh, a Keresztapa. Nem csak a Keresztapa – a színészet. Azt mondta: a színészet egy baromság, és mindenki tud színészkedni.”