Az új 635 lóerős biturbó V8-as Land Rover Defender Octa

A Land Rover bemutatta a Defender új csúcsmodelljét, a Defender Octát, amely egy igazi erőfitogtató sportos luxusterepjáró, hatalmas benzinmotorral és lenyűgöző teljesítménnyel.

Az új Defender Octa a Land Rover közepes tengelytávolságú kivitelére épül, és elsősorban nagyobb szélességéről és magasságáról, valamint a korábbinál is maszkulinabb dizájnjáról ismerszik meg. A típus, amelyet 5 évvel ezelőtt mutattak be, most egy vadonatúj csúcsmodellt kapott, amelyet Petra Copper és Faroe Green fényezésekkel lehet megrendelni.

A Defender Octa 22 colos könnyűfém-felnikkel és 33 colos külső átmérőjű terepgumikkal is rendelkezik, amelyek még inkább kiemelik a jármű sportos jellegét. A meghajtásról egy BMW-től származó lágyhibrid technikájú 4,4 literes biturbó V8-as benzinmotor gondoskodik, amely 635 lóerős teljesítményt és 750 Nm nyomatékot biztosít.

Ez a hatalmas erő egy nyolcfokozatú automata váltón keresztül jut el a négy kerékhez, lehetővé téve a Defender Octa számára, hogy mindössze 4 másodperc alatt gyorsuljon fel 0-ról 100 km/h sebességre. A végsebesség elektronikusan 250 km/h-ra van korlátozva.

Összehasonlításképpen, a Defender korábbi legerősebb változatában, a P525-ben egy 525 lóerős, illetve 526 Nm-es produkcióra képes 5 literes kompresszoros V8-as benzinmotor található, amely 5,2 másodperc alatt képes elérni a 0-100 km/h sebességet, és maximum 240 km/h-s végsebességgel rendelkezik.

A Defender Octa brit alapára 145 300 font (63,9 millió forint), míg az első évben kapható limitált szériás Edition One kivitel 160 800 fontba (70,7 millió forintba) kerül.