Makói gyepmesteri telep: állatkínzás gyanúja miatt vizsgálat indult

A makói gyepmesteri telep ellen vizsgálatot indított az önkormányzati társulás, miután a közösségi médiában felháborító felvételek jelentek meg. A telep a vizsgálatok befejezéséig továbbra is működni fog.

A Szegeder olvasójának jelzése szerint a Makón élek Facebook-csoportban több bejegyzés is foglalkozott a gyepmesteri telepen történt állítólagos állatkínzásokkal. Egy fotó egy elpusztult kutya teteméről, és egy videó is napvilágot látott, amelyen egy macskát láthatóan durván bánnak el.

Az esetek nyomán a Gazdátlan Kölykök – Kölyökmentő Alapítvány állatmentő szolgálat petíciót indított a gyepmesteri tevékenység felfüggesztésére, amely már több mint 11 ezer aláírást gyűjtött össze.

A társulás belső vizsgálatot indított, és a rendőrség is foglalkozik az üggyel. A társulás kérte a vármegyei kormányhivatal élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi osztályát, valamint az állatvédelemért felelős hatóságot, hogy végezzenek soron kívüli hatósági vizsgálatot.

A gyepmester szerint az ügy egy személyes bosszú lehet, amely egy állattartóval kapcsolatos, akitől nemrég több mint ötven rossz körülmények között tartott kutyát foglaltak le. A gyepmester a macska esetében nem emlékszik a körülményekre, de állítása szerint az állat a sérüléseibe halt bele, a kutya pedig azért pusztult el, mert kiszabadult és rágcsálóirtót fogyasztott.

A gyepmesteri telepet vezető férfi ellen korábban nem érkezett panasz, és a hatósági ellenőrzések is mindig megfelelőnek találták a telep működését. A férfi április 15-e óta vezeti az ebrendészetet.

: Szegeder : Délmagyar via Telex