Keddi friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. július 2., kedd: A nap aktuális eseményei és információi egy helyen.

Rogán Antal miniszter megindokolta a rúdtáncosok állami támogatását. Vádemelés történt a kiskunhalasi tragédiát okozó nő ellen. Sajtóhírek szerint Orbán Viktor miniszterelnök ma Ukrajnába látogat. Az Air France Párizs-Budapest járatát készenlétben fogadták Ferihegyen. Lázár János bejelentette az iparűzési adó reformját, ami aggodalmakat keltett az önkormányzatok körében egy lehetséges újabb elvonás miatt. Rishi Sunak, a brit Konzervatív Párt politikusa kijelentette, hogy nem adja fel a kampányát. Magyarország kezdeményezésére május 19-e a Fair Play világnapja lett. A rendőrség letartóztatta a jánoshidai sorozatbetörőt. Kevin De Bruyne, a belga válogatott labdarúgója nyilatkozatában utalt arra, hogy visszavonulhat a nemzeti csapattól.

Közlekedési információk Budapestre vonatkozóan:

A Pesti alsó rakparton egy műszaki hibás jármű miatt torlódás várható északi irányban, a Lánchíd előtt, már a Szabadság hídtól kezdődően. A Fogarasi úti felüljárót felújítás miatt lezárják. A II. kerületi Gábor Áron utcában csatornajavítás miatt csak a belső sáv használható a Törökvész út felé. A XI. kerületi Karinthy Frigyes úton villamospálya-karbantartás miatt mindkét irányban útszűkületre kell számítani.

Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatója:

A 4-6-os villamos egész nap közlekedik a Széll Kálmán tér M és Újbuda-központ M között. A 6-os pótlóbusz a Petőfi híd, budai hídfő és a Móricz Zsigmond körtér M között jár. A 22-es, 222-es és 22A autóbuszok megnövekedett menetidővel közlekednek Szépjuhászné, Gyermekvasút és a Szanatórium utca (Vadaspark) között. A 198-as autóbusz Rákoshegy vasútállomás és az Árpád fejedelem utca között szintén megnövekedett menetidővel jár. A 15-ös autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Hercegprímás utca és a Hold utca (Belvárosi piac) megállót. A 182A autóbusz ritkábban közlekedik, helyette a 182-es és a 184-es autóbuszok használatát ajánlják.

Az időjárás előrejelzése:

A felhőzet csökken, de a déli és keleti megyékben záporokra, zivatarokra lehet számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Névnap és deviza középárfolyamok:

Ma Ottó névnapját ünnepeljük. A deviza középárfolyamok a következők: EUR 393,39, USD 365,33, CHF 405,79, GBP 463,02.

: article-1