Izsáki kamionbaleset: Mentőhelikopterek a helyszínen, veszélyes anyag került a levegőbe

Két kamion és két személyautó ütközött össze az 52-es főúton, Izsák közelében, a 27-es kilométernél, ami miatt teljes útlezárásra került sor. A balesetben egy ember életét vesztette, tizenegyen pedig megsérültek, közülük többen klórgáz mérgezést szenvedtek.

A katasztrófavédelem csütörtök reggeli tájékoztatása szerint a baleset következtében két személy a járművek roncsai közé szorult. A kecskeméti és kiskőrösi hivatásos tűzoltók, valamint a szabadszállási önkormányzati tűzoltók feszítővágók segítségével szabadították ki őket, a paksi tűzoltók is a helyszínre érkeztek.

A helyszínre érkező három mentőhelikopter a sérültek ellátását és szállítását segítette. Az Útinform szerint a baleset miatt a rendőrség Izsák és Szabadszállás irányába tereli vissza a forgalmat.

A baleset részleteiről a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság adott tájékoztatást. Eszerint a reggel 8 óra körül az 52-es főúton Solt felől Kecskemét irányába tartó kamion 57 éves sofőrje áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiment egy veszélyes anyagot szállító teherautónak. A két jármű ezt követően még egy teherautóval és két személyautóval is ütközött. Az egyik autó sofőrje, egy 51 éves szolnoki férfi életét vesztette, további négy ember súlyosan, hét pedig könnyebben sérült, közülük öten klórgáz mérgezést szenvedtek.

Az M1-es autópályán Budapest felé vezető oldalán, Biatorbágy környékén is történt baleset, ahol a 22-es kilométernél csak egy sáv járható, és a torlódás több mint 10 kilométeres. Emiatt az 1-es főút is telítetté vált, így az Útinform más útvonalon való közlekedést javasol.

Szombathely délnyugati határánál, a 89-es főúton egy személyautó borult fel, ahol a 7-es km-nél az utat teljes szélességében lezárták.