Új videós ügyintézési csatorna az autósoknak

Az e-matricák és pótdíjak ügyintézésére új videós csatornát indított a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.), amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy személyes megjelenés nélkül intézhessék ügyeiket.

A NÚSZ Zrt. által bevezetett újítás révén többféle e-matricával kapcsolatos ügy is intézhető videóhívás segítségével. A társaság vezérigazgatója, Bozóky Alex szerint az első hat hónapban pozitív visszajelzéseket kaptak, és az ügyfelek szívesen használják az új lehetőséget. A tesztüzem 2020 végén kezdődött, és anélkül, hogy hivatalosan meghirdették volna, több mint 4500 megkeresést fogadtak a videós ügyintézési csatornán keresztül.

A videós ügyfélszolgálat a nemzetiutdij.hu oldalon érhető el, ahol a „Videóhívás” gombra kattintva hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között lehet kapcsolatba lépni a szolgáltató munkatársaival.

Az ügyintézéshez szükséges eszköznek rendelkeznie kell kamerával, hangszóróval és mikrofonnal. A NÚSZ Zrt. a mobiltelefonok helyett inkább számítógép vagy laptop használatát javasolja, mivel így könnyebb a szükséges dokumentumok bemutatása.

A videós csatornán keresztül többek között az alábbi ügyek intézhetők:

  • e-matrica átírása másik járműre,
  • tévesen rögzített rendszám vagy felségjel javítása,
  • pótdíjkedvezmények igénybevétele,
  • téves detektálás vagy e-matrica-igazolás ügyében történő ügyintézés,
  • részletfizetési kérelem benyújtása.

Az online felületen keresztül a pótdíjak és az ügyintézési díjak is bankkártyával, biztonságos banki felületen fizethetők be.