HelloParks pátyi PT2-es csarnokának átadása

Megkapta a használatbavételi engedélyt a HelloParks pátyi PT2-es csarnoka, amelyet már teljes mértékben bérbe is adtak, a legnagyobb bérlő a Gebrüder Weiss vállalat lett.

A HelloParks társaság bejelentette, hogy a főváros közelében, az M1-es autópálya mentén elhelyezkedő 42 ezer négyzetméteres PT2-es csarnokuk használatbavételi engedélyt kapott. Az ingatlan a HelloParks Páty megapark részeként a főváros nyugati határában található, az M0-ás és az M7-es út csomópontjának közelében helyezkedik el. A PT2-es csarnok, hasonlóan a korábban elkészült PT1 épülethez, megfelel a BREEAM fenntarthatósági szabvány New Construction kategóriájának Outstanding minősítésének eléréséhez szükséges előírásoknak.

A Gebrüder Weiss, amely az osztrák logisztikai szektor egyik jelentős szereplője, 32 ezer négyzetméternyi területre írt alá szerződést a csarnokban. Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója, aki 2020-ban csatlakozott a Futureal-csoporthoz, azóta egy több mint 80 szakembert foglalkoztató csapatot irányít.

A PT2 átadásával a HelloParks Magyarország harmadik legnagyobb portfóliójú ipari fejlesztőjévé vált, az elkészült épületek összterülete 310 ezer négyzetméter, ebből 260 ezer négyzetméter raktárterület már bérlőre is talált. A vállalat jelenleg két további fejlesztésen dolgozik: a Páty területén lévő PT3 és Alsónémediben az AN1, amelyek összesen további 102 ezer négyzetméternyi területet jelentenek.

A 2023-ban átadásra kerülő három ipari ingatlanban, beleértve a PT2-t is, már 106 ezer négyzetméternyi terület talált bérlőre. A Gebrüder Weiss mellett több jelentős nemzetközi vállalat, mint például a dm - Drogerie Markt, a DHL Supply Chain, a Transdanubia és az Aeroplex is döntött a HelloParks mellett.