4iG vezetőségi változások

A 4iG vállalatcsoport bejelentette új felsővezetőinek kinevezését, amely a társaság átalakulási programjának részeként történik. Az új vezetők feladatai közé tartozik a vállalatok új szervezeti felépítésének kialakítása, az üzleti folyamatok összehangolása, valamint a jövőbeli fejlődési stratégia meghatározása. A cégcsoport ezzel egyidejűleg bővíti a legfelsőbb vezetését is, hogy új befektetési és üzleti területeket fedezzen fel, és növelje nemzetközi jelenlétét a távközlési, infrastruktúra és technológiai szektorokban.

Tábori Tamás a távközlési stratégiai vezérigazgató-helyettesi pozícióban csatlakozik a 4iG Csoport felsővezetéséhez. Elsődleges feladata a távközlési üzletág stratégiájának kidolgozása és felügyelete lesz, valamint a nemzetközi távközlési leányvállalatok működésének szakmai felügyelete. Tábori Tamás korábban a DIGI vezérigazgatójaként, valamint a Vodafone Magyarország lakossági üzletágának vezetőjeként tevékenykedett, és jelentős tapasztalatot szerzett a Magyar Telekomnál és a T-Systems-nél is. A 4iG vezérigazgató-helyetteseként a vállalatcsoport távközlési stratégiájának menedzselését végzi, és a 4iG távközlési üzletágának külföldi leányvállalatainak felügyeletét is ellátja.

Kis Albert a 4iG Csoport nagykereskedelmi és infrastruktúra vezetőjeként folytatja pályafutását. Új pozíciójában az infrastruktúra területhez kapcsolódó nemzetközi üzleti projekteket felügyeli, és az új nemzetközi üzleti lehetőségek felkutatásáért felel. Kis Albert korábban többek között az Invitel International és a Turk Telekom International vállalatoknál töltött be vezető pozíciókat, és az Invitechtől átkerülve az anyacéghez, az infrastruktúra területhez tartozó nemzetközi jelenlét irányítását végzi.

Mohamed Sherif Elsayad az üzletfejlesztési és innovációs vezetőként folytatja munkáját a 4iG Csoportnál. Az elnöki stáb tagjaként hazai és nemzetközi üzleti, valamint innovációs lehetőségek felkutatásáért felel. Ezen felül Kis Alberttel együttműködve új nemzetközi projekteket indít a nyugat-balkáni, a Közel-Keleti és az észak-afrikai régiókban. ElSayad korábban a Yettel Magyarország kereskedelmi igazgatójaként, valamint a Magyar Telekom marketing igazgatójaként tevékenykedett, és üzletfejlesztési és innovációs vezetőként az észak-afrikai, a nyugat-balkáni és a közel-keleti régiós projektek vezetőjeként is dolgozik.

A 4iG Csoport 2023. novemberében hirdette meg transzformációs programját, amelynek célja a távközlési vállalatok üzleti-kereskedelmi és infrastruktúra vállalatokká való átalakítása, és az így létrejövő új struktúrák integrálása. A program következő szakaszában a vállalatok felsővezetésének kialakítása is megkezdődött.

A transzformációs folyamatok lezárásáig a távközlési vállalatokat Bányai Tamás irányítja, aki a Vodafone Magyarország vezérigazgatójaként is ismert. A szeparáció következő fázisában a kereskedelmi vállalatok a ONE márkanév alatt egyesülnek, és Bányai Tamás lesz az új távközlési nagyvállalat vezérigazgatója.

Az infrastruktúra vállalatok menedzsmentje is átalakul, Kis Albert lesz az igazgatósági elnök, míg Papp-Gerlei Gyöngyvér a vezérigazgatói feladatokat látja el. Papp-Gerlei Gyöngyvér feladata az integrációs folyamatban a társaságok összehangolt működésének biztosítása lesz, előkészítve őket az integrált működésre. Papp-Gerlei Gyöngyvér korábban az Antenna Hungária vezérigazgatójaként, valamint a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-nél és az Invitel Távközlési Zrt.-nél töltött be vezető pozíciókat.