Bojár Gábor pénzügyi támogatást nyújtott a Tisza Pártnak

Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója megerősítette, hogy anyagi támogatást nyújt a Tisza Pártnak, mivel úgy véli, Magyar Péternek nagyobb esélye van a Fidesz hatalmának megrendítésére, mint más politikai erőknek.

Bojár Gábor a Media1-nek küldött levelében elismerte, hogy bár nem ért egyet mindenben Magyar Péterrel, mégis úgy látja, hogy a Tisza Párt vezetőjének nagyobb esélye van a kormányzó párt hatalmának megrendítésére, mint másoknak, beleértve azokat a pártokat is, amelyek értékrendjükben közelebb állnak hozzá. Ezen meggyőződése alapján vállalta fel a pénzügyi támogatást, amelyet Magyar kérésére nyújtott. Bojár kiemelte, hogy a Tisza Párt még nem indult országgyűlési választáson, így állami támogatást sem kapott, ellentétben a parlamenti pártokkal.

A támogatás összegéről Bojár annyit árult el, hogy meghaladja az ötszázezer forintot, és így a párt beszámolójában szerepelni fog, de a pontos összeget a Tisza Párt nyilvánosságra hozatalára bízza. Bojár hangsúlyozta, hogy az általa nyújtott támogatás nem olyan jelentős, hogy azzal kapcsolatba hozható lenne Magyar Péterrel, vagyis nem áll mögötte anyagilag.

Bojár Gábor hozzátette, hogy a rendszerváltás óta támogatja az értékrendjében hozzá közel álló pártokat és civil szervezeteket, és ezt polgári kötelességének tekinti, nem üzleti befektetésnek. Elmondása szerint Magyar Péter sok olyan dolgot vall, amelyek tőle távol állnak, de úgy véli, hogy Magyar tevékenysége árt a Fidesznek, ami jelenleg a legfontosabb szempont számára.

A Media1 megkereste a Tisza Pártot is, hogy megtudja, mely magyar milliárdosok támogatták jelentősebb összeggel vagy más módon a pártot, azonban a párt nem válaszolt a megkeresésre. Bojár Gábor azonban válaszolt, és hosszú e-mailben fejtette ki álláspontját, hangsúlyozva, hogy a liberális értékrendet tiszteli, és bár nem ért egyet a többi létező ellenzéki párt pocskondiázásával, mégis úgy véli, hogy Magyar Péternek nagyobb esélye van a Fidesz hatalmának megrendítésére.

Bojár kritikusan szólalt meg a Tisza Párt alelnökének kritikatűrésével kapcsolatban is, és nem tetszik neki, hogy a párt nehezen viseli a kritikát, valamint hogy Magyar Péter szerint a Momentum "bűnben fogant". Bojár szerint ez is hazafias kötelesség, hogy ne engedjük hazánkat anyagi csőbe vezetni egy presztízs beruházással.

A portál értesülése szerint két, a Tisza Pártnál fontos betöltő személyről, Seprenyi Anitáról és Farkas Dezsőről is az terjedt, hogy Bojár emberei lehetnek, amit az is erősíthetett, hogy közös fotón szerepeltek Bojárral. Bojár azonban cáfolta, hogy ismerné őket, és hangsúlyozta, hogy politikai célú támogatást kizárólag saját nevében, a feleségével együtt vállal, és cégeit nem használja politikai preferenciái érvényesítésére.