Az új BMW M2: Magyarországon is elérhető a frissített sportkupé

A BMW M2 modellje megújult: erősebb motorral és továbbra is kézi váltóval érkezik a magyar piacra. Az új változat még izgalmasabb vezetési élményt ígér, és már Magyarországon is megvásárolható.

A BMW hivatalosan is elindította a frissített M2-es modelljének értékesítését Magyarországon. Az M2-es, amelyet korábban már alaposan teszteltünk, most még erősebb és gyorsabb lett. A legolcsóbb változat, amely egy nyolcfokozatú automata váltóval van felszerelve, 29,95 millió forintba kerül.

A hatfokozatú kézi váltóval szerelt verzió ára kissé magasabb, így aki a manuális élményre vágyik, annak legalább 30,14 millió forintot kell fizetnie.

Az M2-es frissített változata stílusbeli finomításokat és új fényezéseket is kapott. A legnagyobb változás azonban a motorban történt: a 3 literes 6 hengeres biturbó benzinmotor teljesítménye 460 lóerőről 480 lóerőre nőtt. Ennek köszönhetően a 0-100 km/h gyorsulás ideje 0,1 másodperccel csökkent.

Az automata váltóval szerelt sportkupé 4 másodperc alatt, míg a kézi váltóval felszerelt változat 4,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h sebességre. Az alapmodell végsebessége 250 km/h, de az M Driver’s Package megrendelésével ez a határ 285 km/h-ra emelhető.

A csúcsnyomaték az automata váltós változatnál 600 Nm, míg a kézi váltós verzióknál 550 Nm.

Az új kormány és a frissített, 8.5-ös szoftverű infotainment rendszer is hozzájárul a jobb vezetési élményhez. A faceliftes BMW M2 sorozatgyártása 2023 augusztusában kezdődik.