Tragédia az Árpád hídon: Három halálos áldozat egy taxirablás következtében

Szerda éjszaka szörnyű baleset rázta meg Budapestet, amikor egy lopott taxi frontálisan ütközött két másik járművel az Árpád hídon, három ember életét vesztette.

Késő este történt a tragikus esemény, amikor egy szembejövő sávban haladó jármű összeütközött két autóval az Árpád hídon. A baleset következtében három ember meghalt és több személy megsérült. A helyszínre érkező rendőrök, mentők és tűzoltók azonnal lezárták a híd Pestről Budára vezető oldalát.

A rendőrség kezdetben nem közölt részleteket a baleset körülményeiről. Azonban csütörtök reggelre kiderült, hogy a baleset előzménye egy bűncselekmény lehetett. Az rtl.hu és a Balesetinfo Facebook-oldala értesülései szerint a balesetet okozó taxit ellopták a budai hídfőnél, mielőtt a jármű a forgalommal szemben felhajtott volna a hídra.

A baleset részletei borzalmasak: a lopott taxi a Népfürdő utcából érkező Suzuki Ignisszel ütközött, amely megpördült, majd egy másik, mögötte érkező Skoda kombi belerohant. A roncsok közé beszorult embereket a tűzoltók szabadították ki. A tragédiában a feltételezett taxirabló, valamint az Ignisben utazó férfi és nő vesztette életét, további négy ember pedig megsérült.

A balesetben érintett járművek a nagy erejű ütközés következtében felismerhetetlenre roncsolódtak. A szörnyű esemény brutális fotói és videói is napvilágot láttak, amelyek a tragédia súlyát és a helyszín valóságát tárják a nyilvánosság elé. A baleset pontos körülményeit a hatóságok továbbra is vizsgálják, és a Katasztrófavédelem által közzétett felvétel szerint szinte mindenkit ki kellett vágni a roncsokból.

Emlékezetes, hogy ezen a környéken már korábban is történt komolyabb baleset. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt egy gyorshajtó gázolt halára egy kerékpárost az Árpád híd járdáján. Akkor egy Mercedes a hídon haladt a budai irányba, a sofőr elvesztette az uralmát az autó felett, majd többször megpördült, és átszakítva a szalagkorlátot elgázolta a szabályosan haladó 26 éves biciklist.

: rtl.hu, Balesetinfo Facebook-oldal : Blikk : RTL.hu : rtl.hu : Blikk (videó)