Wimbledonban Alcaraz és Sinner is megnyerte az első mérkőzését

A címvédő Carlos Alcaraz és a világelső Jannik Sinner is sikerrel vette az első akadályt a wimbledoni teniszbajnokságon. A női mezőnyben Coco Gauff és Naomi Oszaka is győzelemmel kezdett.

A férfiaknál hétfőn Carlos Alcaraz, a friss Roland Garros-győztes spanyol, csaknem két és fél órás küzdelemben múlta felül a selejtezőből érkezett észt Mark Lajalt, aki jelenleg a világranglista 269. helyén tanyázik. Az Australian Open-címvédő olasz Jannik Sinner négy szettben búcsúztatta a német Yannick Hanfmannt.

A női tornán a világranglistán második helyen álló, US Open-bajnok amerikai Coco Gauff mindössze három játékot engedélyezett honfitársának, Caroline Dolehide-nak, aki a ranglista 51. helyezettje. A négyszeres Grand Slam-győztes japán Oszaka Naomi fordulatos mérkőzésen győzte le a francia Diane Parryt.

Az első forduló eredményei között szerepelnek további neves játékosok is, mint például a bolgár Grigor Dimitrov, aki három szettben verte a szerb Lajovicot. A francia Monfils szintén győztesen került ki a francia Mannarino elleni csatából. Az orosz Medvegyev könnyedén, három szettben múlta felül az amerikai Kovacevicet.

A férfiaknál az amerikai Tommy Paul négy szettben verte a spanyol Martínez-t, míg a norvég Ruud három szettben volt jobb az ausztrál Boltnál.

A nőknél az orosz Pavljucsenkova, a görög Szakkari, az orosz Kaszatkina, a kanadai Andreescu és az amerikai Keys is továbbjutottak, utóbbi egy szoros második szettben döntött az olasz Trevisan ellen.