LeBron James elképesztő új szerződése: 18 milliárd forint évente!

LeBron James két évvel meghosszabbította szerződését a Los Angeles Lakersszel, így a következő szezontól együtt játszhat fiával, Bronnyval. Az éves bére 50 millió dollár körül lesz, ami jelenlegi árfolyamon 18 milliárd forint feletti összeg évente.

LeBron James, aki jelenleg 39 éves, új szerződése révén a következő idényben átlépi az eddig pályán megkeresett 500 millió dolláros határt, amit korábban még egyetlen játékosnak sem sikerült elérnie. A szerződés második éve opcionális, így James akár jövő nyáron ismét szabadügynökké válhat. Az AP hírügynökség szerint a megállapodás részleteit egy neve elhallgatását kérő bennfentes árulta el.

Az ESPN információi szerint James nem a maximálisan neki adható fizetésért írt alá, de az éves bére így is körülbelül 50 millió dollár lesz. Ez az összeg a jelenlegi árfolyamon számolva évente több mint 18 milliárd forintnak felel meg.

LeBron James karrierje 22. NBA-szezonja előtt áll, ezzel Vince Carter rekordját állítja majd be. Mielőtt azonban a következő szezonra készülne, még szerepelni fog a párizsi olimpián, ahol negyedik olimpiáján vesz részt. Az amerikai válogatott felkészülését ezen a héten kezdi meg Las Vegasban.

A legutóbbi NBA-idényben James mérkőzésenként átlagban 25,7 pontot, 7,3 lepattanót és 8,3 gólpasszt szerzett. Ezek a számok is mutatják, hogy továbbra is a liga egyik meghatározó játékosáról van szó.