Sárközi Ákos a Sztárboxról beszél

Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos séf, először vesz részt a Sztárbox könnyűsúlyú férfi csapatában, és bár korábban sosem bokszolt, lelkesen készül a kihívásra.

A Sztárbox következő férfi könnyűsúlyú csapatának névsorában olyan neveket találunk, mint Varga Viktor és Miller Dávid, de a lista Sárközi Ákost is tartalmazza, aki 47 évesen vállalta el a kihívást, annak ellenére, hogy korábban soha nem bokszolt. Sárközi mindössze néhány hónapja kezdte el elsajátítani a boksz fortélyait. "A felkészülés szempontjából biztosan jó lenne másfél-két év. Én sosem bokszoltam, ez az első találkozásom a sporttal" – nyilatkozta a séf, aki napi 3-4 edzéssel készül a versenyre.

Sárközi elmondása szerint különösen fontos a felkészülés számára, mivel ő a legidősebb a súlycsoportjában, így különösen nagy figyelmet kell fordítania a fiatalabb versenyzőkkel való felzárkózásra. Ennek ellenére pozitív a hozzáállása, hiszen tavaly még lelkes nézőként követte a műsort, és Rácz Jenő, az előző döntős kollégája is biztosította őt arról, hogy izgalmas élmény vár rá.

Sárközi hozzátette: "Kanapén ülve rohadt könnyű mondani, hogy milyen két percet a ringben lenni. Egyre jobban megismerve a helyzetet, azt kell mondanom, ez egy kemény sport" – idézte a Blikk a séf szavait.