Cristiano Ronaldo és Pepe jövője bizonytalan a portugál válogatottnál

Cristiano Ronaldo és Pepe további sorsa a portugál válogatottban még nem dőlt el, miután Portugália kiesett az Európa-bajnokságról.

Roberto Martinez portugál szövetségi kapitány beszélt arról, hogy még nem született döntés Cristiano Ronaldo és Pepe válogatottbeli jövőjéről a Franciaországtól elszenvedett vereség után. Ronaldo, aki a portugál válogatott minden Eb-mérkőzésén pályára lépett, pályafutása során először maradt gólképtelen egy nagy tornán. Pepe, aki csak a grúzok elleni csoportmeccset hagyta ki, történelmet írt, amikor megdöntötte Király Gábor rekordját, és ő lett a legidősebb pályára lépő játékos az Európa-bajnokságok történetében.

A pénteki vereség után a két játékos hosszan ölelkezett a pályán, Pepe sírva fakadt, Ronaldo pedig vigasztalta. Martinez a mérkőzés után elmondta, hogy Pepe könnyei a csalódottság jelei voltak, és méltatta őt mint példaképet a portugál futballban. Ronaldo, aki öt mérkőzésen 23 alkalommal lőtt kapura, többet, mint bármelyik más játékos a tornán, korábban kijelentette, hogy ez volt az utolsó Európa-bajnoksága. A Szaúd-Arábiában légióskodó klasszis a hatodik, utolsó Eb-jén szerepelt, és 2004 óta először fordult elő világversenyen, hogy nem talált a kapuba. Mindössze két szétlövéses góllal záró, 39 éves sztár végigjátszott minden mérkőzést, de csak egy gólpasszig jutott.

A 2024-es Európa-bajnokság volt Ronaldónak a tizenegyedik nagy tornája, amelyen 2004 óta öt világbajnokságon és hat Eb-n szerepelt. Az, hogy a portugál klasszis és Pepe folytatja-e a válogatottban, továbbra is nyitott kérdés. Pepe, aki most 41 éves, kijelentette, nem tudja még, hogy mit hoz a jövő, és majd később dönt a folytatásról.

A túloldalon Roberto Martinez, a portugálok spanyol kapitánya kiemelte, hogy hiába birtokolták a labdát 63 százalékban, nem volt szerencséjük.

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!