Kanada tizenegyesekkel elődöntős a Copán

Az újonc kanadai labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlen után tizenegyespárbajban búcsúztatta Venezuelát az Egyesült Államokban zajló Copa América pénteki negyeddöntőjében.

A kanadai csapat Jacob Shaffelburg góljával a 13. percben szerezte meg a vezetést Arlingtonban, de a venezuelai Salomon Rondon a 64. percben egyenlített, amikor is 40 méterről a kapus felett a hálóba emelt. A tizenegyespárbaj hatodik körében Wilker Angel hibája döntőnek bizonyult, így Jesse Marsch vezetőedző tanítványai jutottak tovább.

A következő kihívás nem lesz könnyű a kanadaiak számára, hiszen az East Rutherford-i elődöntőben a címvédő és világbajnok argentin válogatottal kell megküzdeniük. Az argentinok is tizenegyesekkel jutottak tovább, miután egy nappal korábban legyőzték Ecuadort. Érdekesség, hogy a kanadai és az argentin csapat már találkozott a csoportkör első fordulójában, ahol Argentína 2–0-ra diadalmaskodott.

Copa América negyeddöntő eredmények: - Kanada–Venezuela 1–1 (tizenegyesekkel: 4–3) - Argentína–Ecuador 1–1 (tizenegyesekkel: 4–2)

A további program: - Vasárnap 0.00: Kolumbia–Panama, Glendale - Vasárnap 3.00: Uruguay–Brazília, Las Vegas

Az Indexen minden egy helyen megtalálható: meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók és érdekességek.

Az Index Európa-bajnoki mellékletében a cikkek mellett a menetrend, a csoportok állása, a játékoskeretek, a csapatleírások és a helyszínek is fellelhetők. Exkluzív tartalmakkal jelentkeznek helyszíni tudósítóink Németországból.