Béatrice Edwige visszavonul a francia válogatottól

Miután nem került be a francia női kézilabda-válogatott bő keretébe, Béatrice Edwige, az FTC beállósa bejelentette, hogy lemondja a válogatottságot. A döntésről saját közösségi oldalán számolt be.

A 35 éves Edwige, aki korábban olyan csapatokban játszott, mint a Metz, a Győri ETO és a Rosztov-Don, 2013 óta volt tagja a nemzeti csapatnak. Utoljára a 2022-es Európa-bajnokságon képviselte hazáját, ahol a francia csapat a negyedik helyen végzett.

A tavalyi világbajnokságon már nem kapott meghívót a csapatba, és nem szerepelt a május közepén kihirdetett bő keretben sem. Olivier Krumbholz szövetségi kapitány döntése értelmében nem volt része a válogatottnak.

Edwige a közösségi médiában megosztott üzenetében nosztalgikus és szomorú érzésekről írt, és elismerte, hogy könnyek között hagyja el a nemzetközi porondot. Ugyanakkor büszkeséget is érez, és úgy véli, hogy a jövőben is nagyszerű dolgok várnak rá. A bejelentését egy Instagram-bejegyzésben is megerősítette.

A francia női kézilabda-válogatott jövőbeli teljesítményére és a nagycsapatok helyzetére vonatkozóan felmerülő kérdések, mint például "Lesz-e francia akciógól?" vagy "Mitől döglődnek a nagycsapatok?" továbbra is nyitottak maradnak. Ezek a kérdések a kézilabda-szakértők és a szurkolók körében is élénk vitát váltanak ki.