Audi szerződéshosszabbítás a Glosterrel

A Gloster több mint 700 ezer euró értékű szoftverfejlesztési megbízást nyert el a német Auditól, amelyet a Budapesti Értéktőzsdén is közzétettek. A szerződés értelmében a Gloster leányvállalata fejleszti tovább az Audi gyártáshoz kapcsolódó riporting rendszerét, melyet kizárólag saját alkalmazottak bevonásával, alvállalkozók nélkül hajtanak végre.

Ez a megállapodás a 2022 nyarán bejelentett szerződés meghosszabbítása, amely egy hosszútávú együttműködést erősít meg a két vállalat között. Az új szakaszban a régi frontend helyét egy modern, web alapú alkalmazás veszi át, amelynek fejlesztése már korábban megkezdődött és mostanra produktív használatba kerül. Az átállásnak köszönhetően több felhasználó számára válnak elérhetővé a funkciók, és ezáltal gyorsulhat a régebbi rendszerek integrációja is.

A projekt összhangban áll a Gloster 2024 tavaszán közzétett stratégiájával, amely a folyamatos exportnövelésre és rendszeres árbevételek emelésére helyezi a hangsúlyt. A vállalat a külföldi piacokon látja a növekedési lehetőségeket, amint azt Szekeres Viktor, a társaság alapítója és elnöke is megerősítette a nemrégiben megtartott befektetői napon.