Elképesztő összegekre vágynak a fiatalok a biztonság érzéséhez

Minden korábbi generációnál nagyobb bevételt tartanak szükségesnek a Z-generáció tagjai ahhoz, hogy anyagilag biztonságban érezzék magukat. Egy friss felmérés szerint az amerikaiak átlagosan 186 ezer dolláros éves jövedelmet tartanak ideálisnak a pénzügyi stabilitáshoz.

A Bankrate legújabb felmérésében, amely 2407 amerikai felnőtt megkérdezésével készült, kiderült, hogy a munkavállalók szerint évente közel 68 millió forintnak megfelelő összegre lenne szükségük ahhoz, hogy anyagilag biztonságban érezzék magukat.

A generációk közötti különbségek is megmutatkoznak a válaszokban. A Z-generációs válaszadók szerint évi 200 ezer dollár, az Y-generációsok szerint 199 ezer dollár, míg az X-generációsok és a baby boomerek szerint évi 183 ezer, illetve 171 ezer dollár szükséges a pénzügyi stabilitáshoz.

A felmérés rávilágít arra is, hogy az infláció és egyéb gazdasági stresszfaktorok jelentős nyomást gyakorolnak az amerikaiakra. A fogyasztói árindex májusban éves szinten 3,3 százalékkal nőtt, ami bár enyhe csökkenést jelent az áprilisi 3,4 százalékhoz képest, mégis aggodalomra ad okot.

Az amerikaiakat leginkább a gazdaság és az infláció miatt érzett aggodalom foglalkoztatja a közelmúltban végzett felmérések szerint.